Uutiset

Sairaanhoidon asiakasmaksuihin korotuksia

Sairaanhoidon asiakasmaksuihin korotuksia

Suurin osa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin asiakasmaksuista nousee 1.1.2018. Korotuksella yhtenäistetään maksuja Taysiin yhdistyvän Hatanpään sairaalan maksujen tasolle. Korotuksen jälkeenkin osa maksuista jää asetuksen mukaista enimmäistasoa alhaisemmiksi: maksukaton ylittävä lyhytaikainen laitoshoidon maksu ja sarjahoitomaksu sekä peruuttamatta tai käyttämättä jätetystä käynnistä perittävä maksu jäävät nykytasolle.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti sairaanhoitopiirin asiakasmaksuista 20.11.2017.

Vuoden alusta lähtien lyhytaikaisen laitoshoidon maksu on 47,90 euroa ja päiväkirurginen toimenpidemaksu 116,10 euroa. Maksuasetuksen mukaan sairaalan ja terveyskeskuksen yhteisen terveyskeskuspäivystyksen käynnistä arkisin klo 20-8 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä asiakas maksaa poliklinikkamaksun, joka on vuoden alusta lähtien Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä 35,30 euroa.

Asiakasmaksuja koskeva lainsäädäntö on mahdollistanut nykyistä korkeammat asiakasmaksut jo kuluneen kahden vuoden ajan. Tämän vuoksi osassa Pirkanmaan kuntia on ollut korkeammat asiakasmaksut kuin sairaanhoitopiirin palveluissa. Viimeksi sairaanhoitopiirin asiakasmaksuja on korotettu helmikuussa 2016.

Lue lisää aiheesta:

 • Sirkka Niemi

  Mitä sitten, jos eläke ei riitä??
  Eläkkeellä pitäisi saada muutakin, kuin
  sairaanhoidon ja lääkkeet.
  Vuokran ruuat ym.ym...
  Huolestunut sairastava.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>