Uutiset

Sastamala satsaa investointeihin, veroprosentti pysyy ennallaan

today20.11.2017

share close

Sastamalan kaupunki ei tee talousarviovuonna 2018 muutoksia verotukseen vaan kaupunki turvaa palvelut nykyisellä verorahoituksella. Sastamalan kaupungin talousarvio on ensi vuonna 220 000 alijäämäinen, vuosikate on  7,2 miljoonaa euroa positiivinen.

Sastamalan kaupunki panostaa jatkossa elinvoimaa vahvistaviin investointeihin. Kaupungin suurin suunnitelmakauden 2018-2020 investointi on Varilan koulu liikuntahalleineen. Investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 käynnistyy Ellivuorentien ja Uotsolantien perusparannus sekä VT 11 alikulun ja rinnakkaisväylän rakentaminen Häijää-Uotsola välille. Suunnitelmakauden tavoitteena on myös avata ensimmäinen osa Mouhijärven maisemakylistä sekä valmistella uusi yrityspuisto Syke nykyisen Vammaksen alueen kiinteään yhteyteen. Vammalan torin sekä koko keskustan kehittämisellä elävöitetään Sastamalan ydinkeskustaa.

Kaupungin vuoden 2018 investointitaso on 9,5 miljoonaa euroa ja suunnitelmakauden 2018-2020 kokonaisinvestoinnit nousevat 31,2 miljoonaan euroon. Suunnitelmakauden kunnallistekniset investoinnit ovat lähes kaksinkertaiset normaaliin tasoon nähden.

Lisävelkaa kaupunki tekee koko suunnitelmakauden 2018-2020 aikana arviolta noin 7,3 miljoonaa euroa. Sastamalan velkamäärä tulee olemaan vuoden 2018 lopussa noin 56 miljoonaa euroa. Koko kaupunkikonsernin kokonaisvelan arvioidaan takausvastuut mukaan lukien olevan vuoden 2018 lopulla noin 100 miljoonaa euroa. Sastamalan velkataso pysyy edelleen alle valtakunnan keskitason.

Sastamalan kaupungin vuoden 2018 talousarvio on kaupungin oman tiedotteen mukaan realistisella pohjalla, mutta kaikkien toimialueiden osalta myös haastava. Lautakuntien tulee jatkossakin kiinnittää erityistä huomiota käyttösuunnitelmien laadintaan ja talouden seurannan tulee olla hallinnassa koko organisaatiossa ja kaikilla sen tasoilla. Kaupunki tulee jatkamaan henkilöstömääränsä hallittua ja suunnitelmallista sopeuttamista koko suunnitelmakauden ajan.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%