Uutiset

Hämeessä 21 asuntomurtoa reilussa viikossa

today23.11.2017

share close

Kanta- ja Päijät-Hämeessä on tullut poliisin tietoon jo 21 asuntomurtoa ja yksi murron yritys viime viikon maanantain ja tämän viikon torstain välisenä aikana. Murtoja tutkitaan törkeinä varkauksina, ja yritykseksi jäänyttä tekoa törkeän varkauden yrityksenä. Varkaat ovat vieneet asunnoista muun muassa koruja ja pienelektroniikkaa.

Kanta-Hämeen murroista on tehty kuusi Riihimäellä, kaksi Tammelassa ja kaksi Hausjärvellä ja yksi Forssassa, Janakkalassa ja Hämeenlinnassa.

Poliisi selvittää, liittyvätkö Hämeen murrot muualla Suomessa ilmi tulleisiin murtoihin. Ainakin osan epäillään olevan ulkomaisten ammattirikollisten tekemiä.

Murtopaikoilla on tehty rikosteknistä tutkintaa ja puhutettu alueen asukkaita. Partiointia asuinalueilla pyritään lisäämään. Poliisi on jo tehnyt joitakin murtoihin liittyviä kiinniottoja.

Poliisi kehoittaa pitämään oman kodin asutun näköisenä ja huolehtimaan, että lukitukset ovat kunnossa ja käytössä, myös mahdollinen taka- tai turvalukko. Pimeän aikaan osa valoista on hyvä ajastaa olemaan päällä. Pihavaloista osan voi varustaa liiketunnistimella.

Monia asuntomurtoja edeltää jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu, joten poliisille kannattaa ilmoittaa asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista. Samoin muista normaalista poikkeavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%