Uutiset

Hämeessä 21 asuntomurtoa reilussa viikossa

Hämeessä 21 asuntomurtoa reilussa viikossa

Kanta- ja Päijät-Hämeessä on tullut poliisin tietoon jo 21 asuntomurtoa ja yksi murron yritys viime viikon maanantain ja tämän viikon torstain välisenä aikana. Murtoja tutkitaan törkeinä varkauksina, ja yritykseksi jäänyttä tekoa törkeän varkauden yrityksenä. Varkaat ovat vieneet asunnoista muun muassa koruja ja pienelektroniikkaa.

Kanta-Hämeen murroista on tehty kuusi Riihimäellä, kaksi Tammelassa ja kaksi Hausjärvellä ja yksi Forssassa, Janakkalassa ja Hämeenlinnassa.

Poliisi selvittää, liittyvätkö Hämeen murrot muualla Suomessa ilmi tulleisiin murtoihin. Ainakin osan epäillään olevan ulkomaisten ammattirikollisten tekemiä.

Murtopaikoilla on tehty rikosteknistä tutkintaa ja puhutettu alueen asukkaita. Partiointia asuinalueilla pyritään lisäämään. Poliisi on jo tehnyt joitakin murtoihin liittyviä kiinniottoja.

Poliisi kehoittaa pitämään oman kodin asutun näköisenä ja huolehtimaan, että lukitukset ovat kunnossa ja käytössä, myös mahdollinen taka- tai turvalukko. Pimeän aikaan osa valoista on hyvä ajastaa olemaan päällä. Pihavaloista osan voi varustaa liiketunnistimella.

Monia asuntomurtoja edeltää jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu, joten poliisille kannattaa ilmoittaa asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista. Samoin muista normaalista poikkeavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>