Uutiset

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen kunnittaiset kehittämiskohteet listattu

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen kunnittaiset kehittämiskohteet listattu

Seudullinen joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen palvelutasomäärittelyn vuosille 2018 - 2021. Palvelutasojen lisäksi suunnitelmassa on listattu kunnittaisen kehittämiskohteet. Seudun joukkoliikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää kunnilta mahdollisen liikennetarjonnan järjestämiseen osallistumisen lisäksi aina maankäytön suunnitteluun ja hallintaan sekä katu- ja pysäkki-infrastruktuuriin liittyviä kehittämistoimenpiteitä.

Lähtökohtana on, että kaikkien esitettyjen kehittämistoimenpiteiden toteuttamismahdollisuuksia tarkastellaan määrittelyn voimassaoloaikana ja kohteet joiden toteuttaminen osoittautuu mahdolliseksi, toteutetaan viimeistään vuonna 2021.

Kangasalla pyritään vahvistamaan matka-ajaltaan henkilöautolle kilpailukykyistä yhteyttä Kangasalan nauhataajaman ja Tampereen keskusta-alueen välillä. Lisäksi kehitetään yhteyksiä TAYS:n alueelle sekä Hervantaan. Pikkolan alueen vahvistuminen koulu- ja opiskelumatkojen kohteena huomioidaan palvelutason voimassaoloaikana yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa. Lentolan ja Kallion teollisuusalueille pyritään toteuttamaan työssäkäyntiliikenne. Lisäksi tarkastellaan Tursolan ja Metsäkulman alueen palvelutason nostoa.

Lempäälässä vahvistetaan matka- ajaltaan henkilöautolle kilpailukykyisempää yhteyttä Lempäälän nauhataajaman ja Tampereen keskusta-alueen välillä. Sääksjärveltä Hervantaan suunnitelmaan sisältyy poikittaisyhteyden kehittäminen. Lempäälän keskustan kehittämishankkeet otetaan huomioon yksityiskohtaisemmassa reittisuunnittelussa.

Orivedellä määritetyn palvelutasoluokan saavuttaminen edellyttää olemassa olevien joukkoliikennepalvelujen (bussien pikavuorot, bussien vakiovuorot + juna) integrointia toisiinsa myös lippujärjestelmän osalta.

Nokialla kunnan sisäisiä yhteyksiä pyritään kehittämään niin, että asiointiyhteys Nokian uuden hypermarketin alueelle mahdollistuisi paremmin. Tervasuon ja Sammaliston alueiden palvelutason parantamista tarkastellaan määrittelyn voimassaolon aikana. Pitkäniemen sairaala-alueen osalta palvelutasotavoite on esitetty Tampereen suuntautuvien matkojen osalta, Nokian suuntaan palvelutasotavoite on mahdollistaa tyypillisimmät työssäkäynti- ja opiskelumatkat joukkoliikenteellä.

Pirkkalassa pyritään parantamaan Linnakallion teollisuusalueen / Jasperintien joukkoliikenneyhteyksiä. Lisäksi kehitetään poikittaisyhteyttä Pirkkalasta Hervantaan.

Tampereella pyritään palvelutason parantamiseen kehittymässä olevilla Niemenrannan, Lintuhytin ja Hervantajärven, Ranta-Tampellan ja Tampellan alueilla. Lisäksi pyritään parantamaan Vuoreksen palvelutasoa sekä toimivia poikittaisyhteyksiä alueella. Vuorojen lisääminen tulee ajankohtaiseksi erityisesti runkolinjoilla 1-10, joiden matkustajamäärä kasvaa voimakkaasti. Lisäksi suunnitteilla on poikittaisyhteyksiä Härmälä - Lakalaiva - Turtola, Koilliskeskus - Kaukajärvi - Hervanta ja Lielahti - Tesoma / Epilä - Tesoma.

Vesilahdella pyritään palvelutasotavoitteen mukaisen liikenteen järjestämiseen myös viikonloppuisin.

Ylöjärvellä pyritään varmistamaan Työläjärven ja Siltatien alueiden palvelutaso alueen rakentuessa. Lisäksi varmistetaan koulutuskeskus Valon saavutettavuus yksityiskohtaisessa suunnittelussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>