Uutiset

Eräpyhän luonnonsuojelualue laajenee

today27.11.2017

share close

Oriveden kaupunginhallitus haluaa laajentaa Eräpyhän luonnonsuojelualuetta. Kaupunginhallitus on päättänyt esittää suojeltavaksi noin 4,8 hehtaarin lisämääräalaa. Eräpyhä on kauniista ja runsaslajisesta luonnostaan tunnettu ja suosittu retkeilyalue, jolla sijaitsee muun muassa vanha maasälpälouhos sekä historiallinen uhripaikka, Nunnankirkko.

17 kaupunginvaltuutettua allekirjoitti syksyllä 2016 valtuustoaloitteen, jossa ehdotettiin lähes viiden hehtaarin määräalan suojelua Eräpyhällä Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjan mukaisesti. Suojelu tapahtuu vapaaehtoisesti ja ilman korvausta perustamalla luonnonsuojelulain mukainen yksityinen luonnonsuojelualue.

Eräpyhä sijaitsee Uiherlan kylässä, noin 20 kilometriä Oriveden keskustasta. Eräpyhän alue on siirtynyt Oriveden kaupungin omistukseen kuntaliitoksen kautta. Alueella on jo ennestään 14,1 hehtaaria Eräjärven kunnan muodostamaa luonnonsuojelualuetta. Uuden alueen suojelun myötä luonnonsuojelualuetta tulee kaikkiaan olemaan lähes 19 hehtaaria.

12 hehtaarin alue on ranta-asemakaavassa merkitty retkeily- ja ulkoilualueeksi. Tästä 7 hehtaarin ala on vaikeakulkuista jyrkkää rinnemaastoa ja vanhaa kuusikkoa, joka ei ole juurikaan ollut virkistyskäytössä. Kyseisen alueen käytöstä päätetään myöhemmin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%