Uutiset

Oikeus päätti lakkauttaa uus­nat­si­jär­jes­tö Pohjoismaisen Vas­ta­rin­ta­liik­keen

Oikeus päätti lakkauttaa uus­nat­si­jär­jes­tö Pohjoismaisen Vas­ta­rin­ta­liik­keen

Pirkanmaan käräjäoikeus julisti päätöksellään uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) ja muun muassa sen nettikauppaa pyörittävän Pohjoinen perinne ry:n lakkautetuksi. Lakkauttamista vaati Poliisihallitus.

Uusnatsijärjestö ajaa oikeuden mukaan demokraattisten arvojen kanssa yhteensopimattomia tavoitteitaan laittomin ja räikeästi hyvän tavan vastaisin keinoin, solvaa kansanryhmiä ja levittää vihapuhetta.

Lakkauttamista perusteltiin myös sillä, että PVL korostaa tavoitteissaan voimaa ja aggressiivisuutta, hyväksyy väkivallan ja kannustaa siihen.

Päätöksen mukaan yhdistyksen toiminnan rajoittaminen on välttämätöntä demokraattisessa yhteiskunnassa yleisen turvallisuuden vuoksi, epäjärjestyksen ja rikollisuuden estämiseksi ja muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien turvaamiseksi.

Käräjäoikeus myös määräsi, että Pohjoisen perinteen hallitus ei saa jatkaa elinkeinotoimintaansa, Magneettimedia-lehden julkaisemista ja verkkokauppa kadulle.comin toimintaa.

Vielä ei ole tietoa, aikooko järjestö valittaa ratkaisusta Turun hovioikeuteen.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>