Uutiset

Nansotalon tehdasmiljööseen suunnitteilla tapahtumakeskus ja uusia asuntoja

today8.12.2017

share close

Nokialla käynnistellään asemakaavamuutosta, joka koskee keskusta-alueella sijaitsevaa Nansotalon kiinteistöä. Nokian kaupunkikehityslautakunta käsittelee tiistaina 12.12.2017 kokouksessaan asemakaavamuutoksen käynnistämistä yhteistyössä Nanson Kiinteistöt Oy:n kanssa.

-Keräämme parhaita ideoita vanhojen tehdaskiinteistöjen käytöstä ympäri Suomea. Olemme avoimia kaikenlaisille ideoille ja Nansotalosta voisi kehittyä esimerkiksi Suomi-muodin keskus. Haluamme avata vanhan tehtaan ovet, jotta se voisi toimia myös nokialaisten keskeisenä kohtaamispaikkana. Tiloissa voisi olla yritysten toimitiloja, pop up –tapahtumia, näyttely-, musiikki- tai kulttuuritiloja sekä ravintola ja kahvila”, visioi Nansotalon kiinteistökehityksestä vastaava Nanso Groupin hallituksen puheenjohtaja Juha Berglund.

Tavoitteena on säilyttää nykyinen tehdasrakennus monipuolisessa keskustatoimintoja palvelevassa tuotanto-, palvelu- ja yrityskäytössä sekä muuttaa tontin käyttötarkoitusta siten, että sen nyt lähes käyttämättä olevasta länsireunasta erotetaan noin yhden hehtaarin suuruinen maa-alue asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

”Suunnitelmien toteutuessa Nansotalo tulee olemaan merkittävä osa Nokian tulevaisuuden keskustaa, sillä se sijaitsee rautatieaseman ja asemanseudun ympärille muodostuvalla alueella. Suunnitteilla olevan matkakeskuksen ja Nansotalon välillä on alikulku ja lähistölle on rakentumassa myös uusi Tanhuankadun ja Rounionkadun asuinalue”, kuvailee kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Nansotalo on ollut Nanso Group Oy:n tuotantokäytössä aina vuodesta 1921 vuoteen 2016 asti, jolloin yhtiö luopui omasta trikootuotannostaan ja myi koneet Nokian Neulomolle. Tehdasrakennusta on laajennettu useassa vaiheessa ja sen kokonaispinta-ala on noin 22 000 m².

 

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%