Eduskunta hyväksyi Tampereen yliopiston

Tampereen uuden yliopiston syntyminen hyväksyttiin eilen eduskunnassa. Vuoden 2019 alussa syntyvä uusi yliopisto yhdistää Tampereen korkeakoulut.

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät, ja yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun TAMKin kanssa ne muodostavat Tampereen korkeakouluyhteisön. Yhdistyvien yliopistojen toiminta, henkilöstö, opiskelijat ja varallisuus siirtyvät uuteen säätiöyliopistoon vuoden 2019 alussa.

Yliopisto- ja ammattikorkeakoululakeihin ollaan myös lisäämässä kaikkia korkeakouluja koskevat säännökset opetusyhteistyön edistämiseksi.  Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa laki ennen uutta vuotta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>