Uutiset

Raitiotien suunnittelua jatketaan Pyynikintorilta länteen

Raitiotien suunnittelua jatketaan Pyynikintorilta länteen

Tampereen kaupunginhallitus päätti maanantaina 18.12.2017, että raitiotien osan 2 suunnittelu- ja kehitysvaihe Pyynikintorilta länteen Lentävänniemeen aloitetaan. Reitin tarkempaa suunnittelua on haluttu kiirehtiä muun muassa Santalahden uuden alueen rakennustöiden etenemisen takia. Myös Hiedanrannan alueen maankäytön suunnittelu etenee.

Raitiotien toteutusosan 2 Pyynikintori-Lentävänniemi kehitys- eli suunnitteluvaiheen arvioitiin osan 1 toteutussuunnitelmassa ajoittuvan vuosille 2020 - 2021.

Toisen kehitysvaiheen suunnittelu tilataan Raitiotieallianssilta kokonaishintaan 2,9 miljoonaa euroa.  Kokonaishintaan sisältyy Lielahden pistoraiteen suunnittelu, jonka suunnittelun kustannusarvio on 0,2 miljoonaa euroa. Kehitysvaiheen tavoitteena on laatia toteutussuunnitelma ja sitova tavoitekustannus, minkä perusteella kaupunginvaltuusto voi päättää osan 2 rakentamisesta joko osissa tai kokonaisuutena.

Santalahden alueella alkava rakentaminen edellyttää Rantatie-kadulle suunnitellun raitiotieradan tarkkaa määrittelyä. Raitiotien toteutusosalla 2 on Hiedanrannan ja Lielahden alueen rinnalla tarkasteltu yleissuunnittelutasoisesti raitiotiereitin linjausvaihtoehtoja siitä, miten raitiotie kulkisi Sepänkadulta Hiedanrannan ranta-alueelle.

Tampereen ensimmäistä raitiotieosuutta rakennetaan Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuoteen 2021 saakka. Rakentamista on suunniteltu jatkettavaksi Pyynikintorilta länteen Lentävänniemeen arviolta vuosien 2021–2024 aikana.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>