Uutiset

Tampereen kaupunkiseutu suunnittelee Tesomalle uutta juna-asemaa

Tampereen kaupunkiseutu suunnittelee Tesomalle uutta juna-asemaa

Tampereen kaupunkiseudu tavoittelee aktiivista lähijunaliikennettä Lempäälään ja Nokialle sekä työmatkaliikennette Orivedelle. Lisäksi Tampereen Tesoman aluekeskukseen suunnitellaan uutta asemaa.

Rautateiden henkilöliikenteen kilpailu on avautumassa. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan ensimmäisenä kilpailutettava Etelä-Suomen taajamajunaliikenne käynnistyy 2020. Tampereen
kaupunkiseudulle tärkein kilpailutettava osuus on Helsingin ja Tampereen välinen taajamajunaliikenne, jolla on arkisin 9-10 vuoroa suuntaansa. Kilpailutus ei koske IC-junia ja pendolinoja.

Kaupunkiseutu on valmistellut kilpailutukseen liittyvän lausunnon liikenne- ja viestintäministeriölle.

Kaupunkiseutu esittää, että Helsingin ja Tampereen välillä kulkevan taajamajunan kilpailutettava liikennöintialue ei päättyisi Tampereelle, vaan jatkuisi Nokialle asti ja Tesomalle avattaisiin uusi asema.

Kaupunkiseutu esittää myös, että Oriveden suunnan kiskobussiliikennettä tarkasteltaisiin osana kaupunkiseudun lähijunaliikennettä.

Kaupunkiseutu on kiinnostunut toimintamallista, jossa seudullinen joukkoliikenneviranomainen huolehtisi bussi-, raitiotie- ja raideliikenteen järjestämisestä. Asiaa selvitetään lisää kevään aikana.

Lausunnossa muistutetaan vielä, että junaliikenteen lisääminen edellyttää lisäkapasiteettia Tampere-Helsinki -radalle. Kolmas raide tulisi ottaa työn alle mahdollisimman pian.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>