Uutiset

Ritajärven luonnonsuojelualue ehdolla Vuoden retkipaikaksi

Ritajärven luonnonsuojelualue ehdolla Vuoden retkipaikaksi

Kuva: Ritajärven luonnonsuojelualue facebook[/caption]

Ritajärven luonnonsuojelualue kisaa yhdentoista muun kohteen kanssa vuoden 2017 retkipaikan tittelistä.  Ritajärven luonnonsuojelualue on kilpailun ainoa pirkanmaalainen ehdokas.

Kooltaan 127 hehtaarin kokoinen alue sijaitsee Sastamalan keskellä, tarkemmin sanottuna Vammalan, Häijään ja Kiikoisten taajamien muodostaman kolmion ytimessä. Alueen muodostavat kolme erämaista järveä, joiden ympärillä luokitukseltaan keskivaativat retkeilyreitit polveilevat vanhojen metsien monimuotoisissa maisemissa.

Ritajärven luonnonsuojelualue on perustettu keväällä 2015 Pirkanmaan Ely-keskuksen rauhoituspäätöksellä. Hakijana oli Sastamalan kaupungin Elävän maaseudun osaprosessi, jolla on alueen suunnittelu-, hoito- ja ylläpitovastuu myös jatkossa.

Vuoden 2017 retkipaikka -voitosta kisaavat myös Ruokolahden Huuhanranta, Lopen Iso-Melkutin, Helsingin Isosaari, Kiuruveden Paljakanvuori, Raision alppiruusupuisto, Saarijärven Pyhäkankaan karsikko ja Sonkajärven Volokinpolku sekä kansallispuistokohteista Punainenhiekka Pallas-Yllästunturilla, Noitatunturi Pyhä-Luostolla, Joutsniemi Leivonmäellä sekä Riisitunturi.

Ehdokkaisiin voi tutustua ja omaan suosikkiaan äänestää täällä. Äänestys päättyy 31.12.2017.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>