Uutiset

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri julkaisee ensimmäisenä ajantasaiset jonotiedot

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri julkaisee ensimmäisenä ajantasaiset jonotiedot

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri julkaisee ensimmäisenä sairaanhoitopiirinä Suomessa asiakkaidensa hoitoonpääsyn sekä keskeisimpien leikkaustoimenpiteiden odotusajat käytännössä reaaliajassa verkkosivuillaan. Uusi eOdotus-jonomittari on kehitetty yhteistyössä hämeenlinnalaisen Flowmedik Oy:n kanssa.

- Hoidon saatavuus kohtuullisessa ajassa on erittäin tärkeää niin potilaan itsensä kuin myös koko yhteiskunnan kannalta. Jonottaminen ei paranna ketään ja myös lisää sairauden aiheuttamaa haittaa potilaalle ja kustannuksia kaikille. Pyrimme haastamaan jonotietojen jatkuvalla seurannalla julkaisulla itseämme ja myös muita sairaanhoitopiirejä kehittämään hoidon nopeampaa saatavuutta, painottaa KHSHP:n johtaja Hannu Juvonen.

Juvosen mukaan nykyiset terveydenhuoltolain asettamat hoitotakuun rajat eivät ole potilaiden tarpeiden mukaisia. KHSHP asettaa riman huomattavasti korkeammalle.

- Puolen vuoden odotusajat leikkauksiin eivät ole tätä päivää. Ammattilaisemme ovat tehneet hyvää työtä prosessiemme kehittämisessä ja tällä hetkellä olemme jo THL:n vertailujen perusteella Suomen kärkipäätä hoitoonpääsyssä, mutta erittäin kovaksi tavoitteeksi on nyt asetettu 30 päivän mediaaniraja niin hoitoonpääsyn ensikontaktiin kuin keskeisimpien leikkausten odotusajoillekin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>