Uutiset

Taysin teho-osastolla kosteusvaurio

today3.1.2018

share close

Tays Keskussairaalan teho-osastolla sairaalan A-osassa on todettu viemärivaurioista johtuvia kosteusvaurioita. Teho-osaston kymmenen hoitopaikkaa siirretään tilapäisesti E-rakennukseen munuaiskeskuksen ja infektio-osaston tiloihin. Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat dialyysipotilaiden hoitopaikkoihin ja -aikoihin.

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että syksyn aikana Keskussairaalan viidennessä kerroksessa on jo korjattu yhtä kolmen hengen tehopotilashuonetta, jonka vaurioista saatiin tieto aiemmin syksyllä. Vuodenvaihteessa tehtyjen lisätutkimusten perusteella kuitenkin todettiin, että viemärivuodosta johtuva kosteusvaurio on oletettua laajempi. Vaurioita on todettu edelleen kahdessa muussa huoneessa.

Teho-osaston toimintaa ei voi tiloissa jatkaa korjausten aikana. Sen sijaan tehostetun valvonnan hoitoa voidaan jatkaa entisissä tiloissa eli Keskussairaalan B-osan viidennessä kerroksessa kahdeksalla potilaspaikalla. Niissä hoidetaan myös tilanteen vaatiessa tehopotilaita.

Teho-osasto siirretään väliaikaisesti uuteen E-rakennukseen, koska toiminta edellyttää teho-hoitoon vaadittavaa (G2) sähköjärjestelmää. Teho-osastolla tulee olla käytössä varavoima ja riittävästi suojattuja pistokkeita. Tällaista varustusta ei ole tavallisella vuodeosastolla tai vuodeosastovalvonnassa. E-rakennuksessa on tarvittava varustus dialyysikoneiden vuoksi.

Koska kahdeksan tilapäistä tehopaikkaa järjestetään munuaiskeskuksen ensimmäisen kerroksen kahteen dialyysihuoneeseen ja kaksi paikkaa infektio-osaston eristyshuoneisiin 3. kerrokseen, poikkeusjärjestelyt aiheuttavat muutoksia erityisesti munuaiskeskuksen toimintaan.

Muutokset näkyvät dialyysipotilaiden hoitohuoneiden järjestelyissä sekä hoitoajoissa. Dialyysihuoneissa tarjotaan hoitoja maanantaista lauantaihin sekä aamu- että iltavuoroissa.

Poikkeusjärjestelyjen vuoksi osa hemodialyysipotilaista joutuu vaihtamaan hoitohuonetta ja vakituisia hoitovuorojaan. Potilaiden hoitovuorotoiveita pyritään kuitenkin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Poikkeusjärjestelyt kestävät tämänhetkisen tiedon perusteella kevään ajan. Tavoitteena on, että teho-osasto siirtyy toukokuussa Sydänsairaalalta vapautuviin tiloihin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%