Uutiset

Rantatunnelin laajenee: Näsikallion eritasoliittymä ja Amuritunneli

today4.1.2018

share close

Tampereella Rantatunnelin laajentaminen on edennyt. Suunnitelman mukaan Rantatunneliin rakennetaan eritasoliittymä Näsikallion kohdalle. Maanalainen eritasoliittymä liittää Rantaväylän tunnelin suunnitteilla oleviin Amuritunneliin ja Kunkun parkkiin.

Eritasoliittymä koostuu Rantaväylän tunnelin ylittävästä sillasta, kahdesta kiertoliittymästä ja neljästä rampista. Eritasoliittymään varauduttiin jo Rantaväylän tunnelin toteutuksessa. Ramppien alkupäät on jo louhittu sekä kiertoliittymien välinen silta on rakennettu.

Amuritunneli on suunnitelmissa noin 700 metrin pituinen, joka on Rantaväylän tunnelista Näsikallion eritasoliittymän kautta Satakunnankadulle johtava maanalainen katu. Tunnelin suuaukko sijoittuu Satakunnankadulle Mustanlahdenkadun ja Kortelahdenkadun väliselle katuosuudelle. Sisään- ja ulosajo tunneliin tapahtuu Hämeenpuiston suunnasta/suuntaan. Alustavan suunnitelman mukaan tunnelissa on yksi ajokaista molempiin ajosuuntiin.

Suunnittelun tavoitteena on mahdollistaa Rantaväylän tunneliin liittyvän maanalaisen eritasoliittymän ja edelleen keskustan katuverkkoon johtavan maanalaisen kadun rakentaminen. Eritasoliittymällä parannetaan merkittävästi keskustan liikenteellistä saavutettavuutta. Liittymän suunnittelussa varaudutaan myös Kunkun parkkiin johtavan maanalaisen ajoyhteyden toteuttamiseen.

Amuritunnelin sijoittuminen. Kuva: Tampereen kaupunki[/caption]

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%