Uutiset

Rantatunnelin laajenee: Näsikallion eritasoliittymä ja Amuritunneli

Rantatunnelin laajenee: Näsikallion eritasoliittymä ja Amuritunneli

Tampereella Rantatunnelin laajentaminen on edennyt. Suunnitelman mukaan Rantatunneliin rakennetaan eritasoliittymä Näsikallion kohdalle. Maanalainen eritasoliittymä liittää Rantaväylän tunnelin suunnitteilla oleviin Amuritunneliin ja Kunkun parkkiin.

Eritasoliittymä koostuu Rantaväylän tunnelin ylittävästä sillasta, kahdesta kiertoliittymästä ja neljästä rampista. Eritasoliittymään varauduttiin jo Rantaväylän tunnelin toteutuksessa. Ramppien alkupäät on jo louhittu sekä kiertoliittymien välinen silta on rakennettu.

Amuritunneli on suunnitelmissa noin 700 metrin pituinen, joka on Rantaväylän tunnelista Näsikallion eritasoliittymän kautta Satakunnankadulle johtava maanalainen katu. Tunnelin suuaukko sijoittuu Satakunnankadulle Mustanlahdenkadun ja Kortelahdenkadun väliselle katuosuudelle. Sisään- ja ulosajo tunneliin tapahtuu Hämeenpuiston suunnasta/suuntaan. Alustavan suunnitelman mukaan tunnelissa on yksi ajokaista molempiin ajosuuntiin.

Suunnittelun tavoitteena on mahdollistaa Rantaväylän tunneliin liittyvän maanalaisen eritasoliittymän ja edelleen keskustan katuverkkoon johtavan maanalaisen kadun rakentaminen. Eritasoliittymällä parannetaan merkittävästi keskustan liikenteellistä saavutettavuutta. Liittymän suunnittelussa varaudutaan myös Kunkun parkkiin johtavan maanalaisen ajoyhteyden toteuttamiseen.

Amuritunnelin sijoittuminen. Kuva: Tampereen kaupunki[/caption]

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>