Uutiset

Pirkanmaalla asuntojen hintakehitys pääosin nouseva tai vakaa

Pirkanmaalla asuntojen hintakehitys pääosin nouseva tai vakaa

Lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa asuntojen arvon kehitys on tasainen tai kasvusuuntainen, käy ilmi kiinteistövälitysketju Kiinteistömaailman ennusteesta. Kiinteistömaailman selvityksen mukaan asuntojen hinnat ovat lähivuosina nousussa 32 kunnassa ja laskussa 70 kunnassa.

Kehityksen taustalla on Kiinteistömaailman mukaan kiihtyvä kaupungistuminen, joka jakaa kunnat entistä selvemmin kasvajiin ja laskijoihin. Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja Seinäjoki toimivat alueidensa moottoreina ja muuttoliikkeen imureina.

Vahvimmin asuntojen hinnat ovat nousussa Helsingissä, Kokkolassa, Tampereella, Espoossa ja Turussa. Jyrkimmässä laskussa asuntojen hinnat ovat Pieksämäellä, Salossa, Mänttä-Vilppulassa, Paraisilla ja Heinolassa.

Ennusteen mukaan Pirkanmaalla asuntojen hinnat nousevat yli 1% Tampereella, Pirkkalassa, Lempäälässä sekä Parkanossa. Puolestaan Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla asuntojen hinnat laskevat yli 1%.

Kiinteistömaailman ennuste koskee vuosia 2018-20. Ennuste perustuu muun muassa Tilastokeskuksesta, Kiinteistövälitysalan keskusliitolta, Suomen Pankilta ja Eläketurvakeskukselta kerättyyn laajaan tietoaineistoon.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>