Uutiset

Tampereen ja Helsingin pormestarit: Lentorataa edistettävä ripeästi

Tampereen ja Helsingin pormestarit: Lentorataa edistettävä ripeästi

Tampereen pormestari Lauri Lyly, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä Finnairin ja VR Groupin toimitusjohtajat painottavat Lentoradan rakentamisen olevan tärkein lähitulevaisuuden liikenneinvestointitarpeista.

Lentorata on pääosin maan alle suunniteltu kaukoliikenteelle suunnattu yhteys Keravan Kytömaan ja Pasilan välille, joka avaisi kasvumahdollisuuksia Helsingin ja Helsinki-Vantaan lentokentän kautta muualle Suomeen.

Lentorata loisi vaihdottoman ja 15–20 minuuttia nopeamman yhteyden lentoasemalle lähes koko maasta.

Suunnitelmaan kuuluu myös Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkevan kolmannen raiteen rakentaminen pääradalle helpottamaan erityisesti ruuhkaista Helsinki-Tampere-rataosuutta.

-Pääradan on oltava toimiva ajatellen koko maan vetovoimaa, matkailua ja kehittymistä työssäkäyntiyhteyksistä teollisuuden ja viennin kuljetuksiin, pormestari Lyly painottaa.

VR Group painottaa, että nykyisellään Suomen rataverkon valtasuoni päärata ja erityisesti Helsinki-Tampere-rataosa on täynnä, eikä junavuoroja ole mahdollista lisätä kysytyimpinä aikoina. VR:n matkustajamäärät Helsinki-Tampere -välillä ovat kasvaneet 2016-17 yhteensä keskimäärin 21 prosenttia vuoden 2015 matkustukseen verrattuna.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>