Uutiset

Pirkanmaan pelastuslaitoksen autot lähtivät viime vuonna tehtäville 158 kertaa vuorokaudessa

Pirkanmaan pelastuslaitoksen autot lähtivät viime vuonna tehtäville 158 kertaa vuorokaudessa

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät vuonna 2017 erilaisiin ensihoidon ja pelastustoimen tehtäviin 158 kertaa vuorokaudessa. Tehtäviä oli kaikkiaan 57 534. Näistä ensihoidon tehtäviä oli 47 401, mikä on 8 842 tehtävää enemmän kuin edellisvuotena. Ensihoidon tehtävien määrän kasvuun vaikutti pelastuslaitoksen ensihoidon vastuualueiden laajeneminen (Akaa, Vesilahti ja osa Ylöjärveä).

Pelastustoimen tehtäviä oli 10 133. Vuoteen 2016 verrattuna tehtävien määrä väheni 417:llä.

Tulipaloja oli viime vuonna 991, eli 32 vähemmän kuin edellisvuotena. Erilaisia tarkistus- tai varmistustehtäviä oli 2 793 (- 266). Näistä automaattisten paloilmoitinlaitteistojen aiheuttamia hälytyksiä oli 1 512, mikä on 184 vähemmän kuin edellisvuonna.

Hälytystehtävistä eniten työllistivät ensivastetehtävät, joita oli 2 985 (+ 92). Ensivastetehtävä on tehtävä, jossa ambulanssin lisäksi potilaan luokse lähetetään pelastuslaitoksen pelastusyksikkö (=paloauto) joko avustamaan tehtävässä tai lähimpänä yksikkönä.

Pirkanmaalla tulipaloissa menehtyi yhdeksän henkilöä. Uhrit olivat Tampereelta (3), Kangasalta (2) sekä yksi Pirkkalasta, Pälkäneeltä, Urjalasta ja Kihniöstä.

Pelastuslaitoksen välittömästä vaarasta pelastettuja ihmisiä oli 129. Pelastuslaitos evakuoi ja saattoi turvaan kaikkiaan 60 henkilöä eri tyyppisissä vaara- tai onnettomuustilanteissa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>