Uutiset

Tampere-Pirkkalan lentoaseman matkustajamäärä kasvoi

Tampere-Pirkkalan lentoaseman matkustajamäärä kasvoi

Matkustajamäärä Tampere-Pirkkalan lentoasemalla kasvoi vuonna 2017 10,1 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna.

Tampere-Pirkkalan lentokentän kautta kulki viime vuonna 230 024 matkustajaa. Heistä kotimaan reittiliikennettä käytti 85 844 matkustajaa. Kansainvälisessä reittiliikenteessä Tampere-Pirkkalan lentokenttää käytti viime vuonna 144 180 matkustajaa. Reittiliikenteessä mitattuna Tampere-Pirkkala oli maan kahdeksanneksi vilkkain lentokenttä.

Tiedot käyvät ilmi Finavian tuoreesta matkustajatilastosta. Finavian 21 lentoasemalla palveltiin yhteensä lähes 22,7 miljoonaa matkustajaa, ja kasvua edellisvuodesta oli 9,2 prosenttia. Helsinki-Vantaan lentoasemalle matkustajia tilastoitiin vuonna 2017 yhteensä yli 18,9 miljoonaa henkilöä. Suomen suurimman lentoaseman matkustajamäärä kasvoi vuodessa yhteensä 9,9 ja kansainvälisen lentoliikenteen jopa 11,4 prosenttia.

Eniten matkustajia saapui Suomeen vuonna 2017 tutusti Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Iso-Britanniasta. EU-alueelta tulevat matkustajat edustivat yli 71,4 prosenttia kaikista reittiliikenteen matkustajista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>