Uutiset

Sisäinen tarkastus suosittaa 1,8 miljoonan euron sopimussakkoa Kotilinnasäätiölle

today18.1.2018

share close

Tampereen kaupungin sisäinen tarkastus on selvittänyt Tampereen kaupungin ja Tampereen Kotilinnasäätiö välisen maanvuokrasopimuksen ehtojen noudattamista.

Tampereen kaupunki on vuokrannut Kotilinnasäätiölle sen hakemuksen mukaisesti Muotialan tontin (Muotialantie 36) 60 vuodeksi.

Tarkastusraportin mukaan Kotilinnasäätiö on neuvotellut tontin vuokraoikeuden kaupasta rakennusyhtiön kanssa ennen kuin kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen tontin luovuttamisesta säätiölle.

Sisäinen tarkastus toteaa raportissaan, että Kotilinnasäätiö on siirtänyt tontin vuokraoikeuden perustamalleen yhtiölle maanvuokrasopimuksen ehtojen vastaisesti ilman kaupungin kirjallista suostumusta ja ennen rakentamisvelvoitteen täyttämistä.

Sisäinen tarkastus suosittelee, että Tampereen kaupungin toimivaltaisen viranomaisen tulee ryhtyä toimenpiteisiin sopimussakon perimiseksi.

Säätiön on raportin mukaan suoritettava kaupungille sopimussakkoa vuotuisen vuokranmaksun 72 000 € kaksikymmentäviisikertainen määrä, ellei kaupunki säätiön hakemuksesta erityisistä syistä toisin päätä. Näin ollen sakkosumma olisi 1,8 miljoonaa euroa.

Lisäksi raportin suosituksen mukaan konsernijohdon omistajaohjauksen ja konsernivalvonnan puolueettomuuden turvaamiseksi tytäryhteisöjen johtoon kuuluvien henkilöiden ei tulisi kuulua konsernijohtoon ja valvonnasta vastaaviin toimielimiin (tarkastustoimikunta, tarkastuslautakunta). Tampereen kaupungin omistajaohjauksen ja konsernivalvonnan menettelyitä tulisi kehittää aktiivisen ja vastuullisen konsernijohtamisen toteutumiseksi.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%