Uutiset

11 taloyhtiötä kieltänyt parveketupakoinnin Tampereen seudulla

11 taloyhtiötä kieltänyt parveketupakoinnin Tampereen seudulla

Tampereen seudulla on jo 11 taloyhtiötä, joissa tupakointi on viranomaisen päätöksellä kielletty huoneistoparvekkeilla tai -pihoilla, kertoo Kiinteistöliitto. Koko maassa kiellon on saanut jo ainakin 76 kerros- ja rivitaloyhtiötä.

Jo voimaan tulleiden kieltojen lisäksi viranomaisilla on parhaillaan käsiteltävänä yli 60 tupakointikieltohakemusta eri puolilla maata, liitto kertoo.

Liiton alueelliset jäsenyhdistykset kartoittivat viranomaisten tekemiä tupakointikieltopäätöksiä. Luvut ovat suuntaa antavia, sillä selvitys ei kata kaikkia paikkakuntia.

Parveketupakointikiellon hakemisen mahdollistava lainsäännös tuli sovellettavaksi tammikuussa 2017. Taloyhtiö voi hakea tupakointikieltoa paikalliselta viranomaiselta yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä. Määrätyt kiellot ovat käytännössä seurausta viime kevään yhtiökokouksissa tehdyistä päätöksistä.

Kiellon viranomaiskäsittelyn hinta on vaihdellut paikkakunnittain noin 500-1 500 euron välillä, liitto kertoo. Lisäksi kustannuksia tulee muun muassa muun muassa viranomaiskäsittelystä, isännöinnin perimästä palkkiosta, yhtiökokouskustannuksista sekä käräjäoikeuden antamasta lainvoimaisuustodistuksesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>