Uutiset

Sisä-Suomen poliisi varoittaa jälleen valepoliiseista - tietoja ei pidä antaa

Sisä-Suomen poliisi varoittaa jälleen valepoliiseista - tietoja ei pidä antaa

Sisä-Suomen poliisi tutkii epäiltyä petosrikoskokonaisuutta, jossa lukuisia henkilöitä, lähinnä ikääntyneitä, on erehdytetty antamaan nettipankkitunnuksensa ja avainlukunsa poliisina esiintyneille epäillyille.

Esitutkinnassa on saatu selville, että tämän hetkinen uhreille aiheutunut vahinko on noin 70 000 euroa. Poliisi on ottanut kiinni ja Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut neljä henkilöä. Kaksi miestä ja kaksi naista.

Poliisi painottaa jälleen kerran vakavasti, että poliisi ei koskaan kysy asiakkailta heidän nettipankkitunnuksiaan tai tiliavaimiaan puhelimitse tai millään muullakaan tavalla eikä millään kuviteltavissa olevalla syyllä.

Yleisöä pyydetään levittämään tätä tietoa aktiivisesti kaikilla käytettävissä olevilla sosiaalisen median välineillä. Samalla pyydetään, että lähiomaiset ottavat asian puheeksi omien ikääntyneiden sukulaistensa kanssa ja kehottavat suureen varovaisuuteen, mikäli joku ottaa yhteyttä ja yrittää saada mainittuja tietoja. Soittaja saattaa esiintyä myös muuna kuin poliisina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>