Uutiset

Tulvariski kasvanut jälleen Kokemäenjoella

Tulvariski kasvanut jälleen Kokemäenjoella

Kuva: Markku Maunula, SYKE[/caption]

Keskiviikkona alkanut lauha ja sateinen jakso on kasvattanut taas virtaamia Etelä- ja Lounais-Suomen joissa. Kokemäenjoella jäädytysajon päättyminen on myös osaltaan kasvattanut virtaamaa.

Huittisissa on jälleen kastumisvaarassa myös asuinrakennuksia ja osa paikallisteistä on poikki. Myös muualla joen ala- ja keskiosalla voi syntyä tulvavahinkoja.

Kokemäenjoen alajuoksulle laskevan Loimijoen virtaaman ennustetaan nousevan lähipäivinä nopeasti – suurimmillaan virtaama on todennäköisesti lauantaina. Säännöstellyiltä järviltä, kuten Näsijärveltä, Kokemäenjoen alajuoksulle tulevaa virtaamaa rajoitetaan sen vuoksi jo tästä päivästä alkaen, jotta alajuoksulle muodostunut jääkansi ei lähtisi virtaaman kasvamisen takia liikkeelle. Järvien pinta voi sen takia nousta väliaikaisesti ajankohdalle epätyypillisiin lukemiin.

Jos virtaama kasvaa rajoituksista huolimatta liian suureksi, jääkansi voi lähteä liikkeelle ja Poriin voi muodostua jääpato, joka nostaa veden jopa viime viikkoa korkeampiin tulvalukemiin.

Tulvakeskus ja Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset seuraavat koko ajan tulvatilannetta yhteistyössä pelastusviranomaisten ja säännöstelijöiden kanssa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>