Uutiset

Tampereella lähti nororyöppy todennäköisesti ravintolan sushista

Tampereella lähti nororyöppy todennäköisesti ravintolan sushista

Aasialaisen ravintolan sushista lähti kaikkiaan nelisenkymmentä norovirustartuntaa Tampereen alueella viime viikolla. Tartuntojen lähteenä oli todennäköisesti ravintolan työntekijä, joka oli sairastunut kesken työpäivän viime tiistaina ja lähtenyt pois työstä. Myös työntekijän näytteestä löytyi norovirus.

Tartunnan lähteeksi epäillään sushia, koska kaikki syömisistään kertoneet noropotilaat kertoivat ottaneensa sitä. Tartunnan sai työntekijän lisäksi 34 ravintolan asiakasta ja viisi muuta henkilöä.

Kaikki sairastuneet ovat toipuneet taudistaan, kertoo Tampereen kaupunki tiedotteessaan.

Potilasnäytteistä todettu norovirus on tyyppiä, joka ei ole kovin tavallinen norovirusepidemioiden aiheuttaja. Kanta on lähetetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viruslaboratorioon tarkempaa tyypitystä varten.

Ravintolaan tehtiin viime perjantaina tarkastus, jossa käytiin läpi jäljitettävyyttä, elintarvikkeiden käsittelyä ja säilytystä, tilojen ja välineiden kuntoa ja henkilökunnan toimintatapoja. Tauteja aiheuttavia bakteereja ei ole löytynyt, mutta virustutkimukset ovat vielä kesken.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>