Uutiset

Pirkanmaan kansanedustajat esittävät valtatie 3:n Hämeenkyrön ohitustietä rakennettavaksi

Pirkanmaan kansanedustajat esittävät valtatie 3:n Hämeenkyrön ohitustietä rakennettavaksi

Pirkanmaan kansanedustajat esittävät valtatien 3:n Hämeenkyrön ohitustietä rakennettavaksi. Puutteita nähdään olevan liikenteen sujuvuudessa ja liikenneturvallisuudessa sekä valtatien yleisessä laatutasossa.

Valtatie 3:n liikennemäärä on Hämeenkyrössä suunnittelualueella 9 500-11 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on yli 10 prosenttia. Viime vuosina tieosuudella Hämeenkyröstä Pohjanmaalle on sattunut useita kuolemaan johtaneita onnettomuuksia.

Tärkeimmäksi investointikohteeksi Pirkanmaan kansanedustajat nostavat valtatien 3 linjauksen muutoksen Hämeenkyrön kohdalla. Ohitustien suunnitelmat ovat valmiina ja mahdollistavat nopean toteutuksen.

Käynnistymässä on Kyröskosken eritasoliittymän rakentaminen onnettomuusherkkään risteykseen. Tuon investoinnin jälkeen, Pirkanmaan kansanedustajien mukaan, olisi välttämätöntä käynnistää heti siihen liittyvä valtatien linjauksen muutos välillä Kyröskoski - Hanhijärvi. Tätä ns. Hämeenkyrön ohitustietä on tavoiteltu jo vuosikymmeniä, mutta se on aina jäänyt toteutustaan odottavaksi kohteeksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>