Uutiset

Suomi 100-kampanjalla Pirkanmaalle satoja hehtaareja luonnonsuojelualueita

Suomi 100-kampanjalla Pirkanmaalle satoja hehtaareja luonnonsuojelualueita

Pirkanmaalla annettiin lähes 700 hehtaaria maata luontolahjana 100-vuotiaalle Suomelle, tiedottaa ELY-keskus. Juhlavuoden kunniaksi maanomistajia kutsuttiin perustamaan yksityisiä luonnonsuojelualueita.

Vastalahjaksi valtio sitoutui kampanjaan lupaamalla suojella yksityisten maanomistajien lahjoituksia vastaavan pinta-alan omia alueitaan. Pirkanmaalla perustettiin 14 uutta yksityistä luonnonsuojelualuetta osana Luontolahjani 100-vuotiaalle Suomelle -kampanjaa.

Kaiken kaikkiaan yksityisten lahjoittamien alueiden yhteispinta-ala on 112 hehtaaria. Yksityisten lisäksi kuusi kuntaa lahjoitti omistamiaan maa-alueita yhteensä 583 hehtaaria.

Suojelualueet sijaitsevat Juupajoella, Mänttä-Vilppulassa, Orivedellä, Parkanossa, Pälkäneellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä.

- Pirkanmaalla lahjoitettiin siis yhteensä vajaan 700 hehtaarin edestä maata luonnonsuojelualueeksi, ja valtio on sitoutunut lahjoittamaan omia maitaan tuon yksityisten lahjoittaman 112 hehtaarin edestä. Kaiken kaikkiaan pirkanmaalaisten maanomistajien toimesta saatiin kampanjassa uusia luonnonsuojelualueita 100 -vuotiaalle Suomelle siis yli 800 hehtaaria, kertoo ylitarkastaja Auli Suvanto suojelupäätökset tehneestä Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

http://www.luontolahjani.fi/fi/info/

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>