Uutiset

Näsijärven säännöstelyyn haettu tilapäistä poikkeuslupaa

Näsijärven säännöstelyyn haettu tilapäistä poikkeuslupaa

Kuva: Tampereen kaupunki/Kalle Toivanen[/caption]

Pirkanmaan ELY-keskus on hakenut Länsi-Suomen aluehallintovirastolta tilapäistä lupaa poiketa Näsijärven säännöstelyluvasta. Kyrösjärvelle ELY-keskus haki poikkeusluvan viime viikolla 26.1.2017, koska tulvatilanne Kokemäenjoessa vaati juoksutuksen pidättämistä nopeasti.

Nyt Näsijärvelle haettavalla poikkeusluvalla varaudutaan kahteen erilaiseen tulvatilanteeseen. Ensinnäkin poikkeuslupa mahdollistaa vesien tilapäisen pidättämisen Näsijärvessä helmikuussa ja maaliskuussa, jos Kokemäenjoen tulvatilanne pahenee uudelleen. Toiseksi poikkeuslupa mahdollistaa vedenkorkeuden pitämisen korkeammalla, jos lumien sulaminen alkaa jo maaliskuussa.

Ilman poikkeuslupaa säännöstelymääräyksiä voi olla vaikea noudattaa, jos Kokemäenjoen tulvatilannetta ei haluta pahentaa. Näsijärven vedenkorkeus on viimeisten 2 viikon aikana noussut jonkin verran, vaikka kevättulviin varautumisen vuoksi sen tulisi laskea selvästi.

Keskimäärin Näsijärven vedenkorkeus tammikuun lopulla on noin 15-20 cm nykyistä vedenkorkeutta alempana. Näillä näkymin Näsijärven vedenkorkeus laskee helmikuun aikana noin sentin päivässä. Jäänpaksuuden kannalta vedenkorkeuden laskulla ei ole merkitystä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>