Uutiset

Näsijärven säännöstelyyn haettu tilapäistä poikkeuslupaa

today1.2.2018

share close

Kuva: Tampereen kaupunki/Kalle Toivanen[/caption]

Pirkanmaan ELY-keskus on hakenut Länsi-Suomen aluehallintovirastolta tilapäistä lupaa poiketa Näsijärven säännöstelyluvasta. Kyrösjärvelle ELY-keskus haki poikkeusluvan viime viikolla 26.1.2017, koska tulvatilanne Kokemäenjoessa vaati juoksutuksen pidättämistä nopeasti.

Nyt Näsijärvelle haettavalla poikkeusluvalla varaudutaan kahteen erilaiseen tulvatilanteeseen. Ensinnäkin poikkeuslupa mahdollistaa vesien tilapäisen pidättämisen Näsijärvessä helmikuussa ja maaliskuussa, jos Kokemäenjoen tulvatilanne pahenee uudelleen. Toiseksi poikkeuslupa mahdollistaa vedenkorkeuden pitämisen korkeammalla, jos lumien sulaminen alkaa jo maaliskuussa.

Ilman poikkeuslupaa säännöstelymääräyksiä voi olla vaikea noudattaa, jos Kokemäenjoen tulvatilannetta ei haluta pahentaa. Näsijärven vedenkorkeus on viimeisten 2 viikon aikana noussut jonkin verran, vaikka kevättulviin varautumisen vuoksi sen tulisi laskea selvästi.

Keskimäärin Näsijärven vedenkorkeus tammikuun lopulla on noin 15-20 cm nykyistä vedenkorkeutta alempana. Näillä näkymin Näsijärven vedenkorkeus laskee helmikuun aikana noin sentin päivässä. Jäänpaksuuden kannalta vedenkorkeuden laskulla ei ole merkitystä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%