Uutiset

Yksityisautoilu Hämeenkadulla päättyy maanantaina

Yksityisautoilu Hämeenkadulla päättyy maanantaina

Ajoneuvojen liikennejärjestelyt Tampereen Hämeenkadulla muuttuvat maanantaina 5.2.2018 siten, että viimeinenkin yksityisautojen käyttämä osuus on jatkossa vain bussien, taksien ja huoltoliikenteen käytössä. Käytännössä muutos koskee ajoa Hatanpään valtatien suunnasta Hämeensillalle sekä kääntymisiä länsipään poikkikaduilta Hämeenkadulle.

Yksityisautoilla ajaminen Rautatienkadun ja Hämeenpuiston suunnasta Hämeenkadulle on loppunut käytännössä jo aikaisemmin. Alkava Hämeensillan uudelleen rakentaminen vaatii työmaatilaa siten, että sillalla on työn aikana vain yksi ajokaista suuntaansa.

Uusimistyön aikana jalankulku Hämeensillalla sallitaan, mutta reittimuutoksia ja kavennuksia tulee. Pyöräily ei toistaiseksi ole mahdollista. Keväällä kävely ja pyöräily saavat uuden reitin Hatanpään valtatien suunnasta Keskustoria kohti, kun väliaikainen silta kosken yli Värjärinkujalle valmistuu käyttöön.

Hämeenkadun siltaurakka valmistuu vuoden 2019 lopulla, minkä jälkeen sillalla alkaa raitiotien ja pintarakenteiden rakentaminen. Työn valmistuttua Hämeensilta on osa hyväksyttyjen katusuunnitelmien mukaista joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn Hämeenkatua.

Hämeenkadulla länsipäässä tehdään liikennemuutoksia 5.2. alkaen, kun Raitiotieallianssin tekemät raitiotietyöt etenevät. Näsilinnankadun pohjoispuolelta avataan jälleen ajoreitti Hämeenkadun yli Näsilinnankadun eteläpuolelle.

Lisäksi Hämeenpuistoa pohjoiseen ajettaessa katu muuttuu jälleen kaksikaistaiseksi. Raitiotietöiden edetessä keväällä joudutaan Hämeenpuiston kaistoja vielä väliaikaisesti kaventamaan.

Kuninkaankatu Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä muuttuu myös 5.2. alkavalla viikolla kaksisuuntaiseksi siten, että katuosuuden tonteille ajo ja huoltoliikenne on mahdollista. Ajoyhteys Kuninkaankadulta Hämeenkadulle sallitaan jatkossa vain takseille, busseille ja huoltoliikenteelle. Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>