Uutiset

Kirjastossa aiempaa enemmän kävijöitä

Kirjastossa aiempaa enemmän kävijöitä

Kirjastokäyntien määrä kasvoi Tampereella viime vuonna. Lainojen kokonaismäärä laski hieman, mutta lasten ja nuortenaineiston sekä e-kirjojen lainamäärät nousivat.

Tampereen kaupunginkirjaston kävijämäärä nousi vuonna 2017 4,9 prosenttia edellisvuodesta. Kirjastokäyntejä oli yhteensä 2,6 miljoonaa. Lainojen määrä oli 4,7 miljoonaa, mikä tarkoittaa 2,7 prosentin laskua edellisvuodesta.

Niin kävijöiden kuin lainojenkin määrät laskivat eniten remontissa olleessa pääkirjasto Metsossa ja nousivat selkeästi muun muassa Sampolan ja Lielahden aluekirjastoissa sekä Kämmenniemen, Terälahden ja Koivistonkylän omatoimikirjastoissa. Myös edellisvuonna avatussa Koilliskeskuksessa oli vilkasta.

E-kirjojen osuus kaikista lainoista on vielä pieni, mutta niiden suosio kasvaa. Vuonna 2017 PIKI-kirjastojen kokoelmassa oli yhteensä noin 2 500 e-kirjaa ja e-äänikirjaa. Niitä lainattiin yhteensä yli 57 000 kertaa, mikä tarkoittaa peräti 58 prosentin kasvua edellisvuoteen. Etenkin e-äänikirjat olivat suosittuja – jokainen äänikirja oli lainassa keskimäärin 26 kertaa.

Vuoden 2017 lainatuin e-kirja PIKI-kirjastoissa oli Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma ja varatuin e-kirja Eve Hietamiehen Hammaskeiju.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>