Uutiset

Pormestari Lylyn päätöksellä Kotilinnasäätiön tonttikiista kaupunginhallituksen käsittelyyn

Pormestari Lylyn päätöksellä Kotilinnasäätiön tonttikiista kaupunginhallituksen käsittelyyn

Tampereen pormestari Lauri Lyly käyttää otto-oikeutta koskien Kotilinnasäätiön tontin luovutusta ja sopimussakon perimistä. Tampereen kaupunginhallitus on jo aiemmin käsitellyt kyseistä asiaa useampaan kertaan viime syksynä. Lylyn mukaan käsittelyn kannalta on yksiselitteisesti selkeämpää, että asia, jota kaupunginhallitus on jo käsitellyt ja jonka valmistelua se on ohjeistanut, käsittelee sen myös loppuun.

- Asiasta nyt päätöksen tehnyt kiinteistöjohtaja on joutunut kohtuuttomaan asemaan suhteessa kaupunginhallitukseen joutuessaan kantamaan lopullista päätösvastuuta etenkin, kun hän on ollut osallisena asian käsittely- ja valmisteluvaiheessa, kirjoittaa Lyly Facebook-sivullaan.

Tulevassa valmistelussa käsitellään vain kaupungin ja Kotilinnasäätön välistä riita-asiaa ja sen perusteella tehtäviä päätöksiä.

Asia tulee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi lähitulevaisuudessa.

Kiistassa on kyse viime maaliskuussa tehdystä kaupasta, jossa Kotilinnasäätiö myi kaupungilta vuokraamansa tontin vuokraoikeuden rakennusliikkeelle vastoin vuokrasopimuksen ehtoja. Kotilinnasäätiö on Tampereen kaupungin tytäryhteisö. Sen toimialana on rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja iäkkäille tamperelaisille. Sisäinen tarkastus suositteli raportissaan, että Tampereen kaupungin toimivaltaisen viranomaisen tulee ryhtyä toimenpiteisiin sopimussakon perimiseksi. Sakko on 1,8 miljoonaa euroa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>