Uutiset

Pormestari Lylyn päätöksellä Kotilinnasäätiön tonttikiista kaupunginhallituksen käsittelyyn

today5.2.2018

share close

Tampereen pormestari Lauri Lyly käyttää otto-oikeutta koskien Kotilinnasäätiön tontin luovutusta ja sopimussakon perimistä. Tampereen kaupunginhallitus on jo aiemmin käsitellyt kyseistä asiaa useampaan kertaan viime syksynä. Lylyn mukaan käsittelyn kannalta on yksiselitteisesti selkeämpää, että asia, jota kaupunginhallitus on jo käsitellyt ja jonka valmistelua se on ohjeistanut, käsittelee sen myös loppuun.

– Asiasta nyt päätöksen tehnyt kiinteistöjohtaja on joutunut kohtuuttomaan asemaan suhteessa kaupunginhallitukseen joutuessaan kantamaan lopullista päätösvastuuta etenkin, kun hän on ollut osallisena asian käsittely- ja valmisteluvaiheessa, kirjoittaa Lyly Facebook-sivullaan.

Tulevassa valmistelussa käsitellään vain kaupungin ja Kotilinnasäätön välistä riita-asiaa ja sen perusteella tehtäviä päätöksiä.

Asia tulee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi lähitulevaisuudessa.

Kiistassa on kyse viime maaliskuussa tehdystä kaupasta, jossa Kotilinnasäätiö myi kaupungilta vuokraamansa tontin vuokraoikeuden rakennusliikkeelle vastoin vuokrasopimuksen ehtoja. Kotilinnasäätiö on Tampereen kaupungin tytäryhteisö. Sen toimialana on rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja iäkkäille tamperelaisille. Sisäinen tarkastus suositteli raportissaan, että Tampereen kaupungin toimivaltaisen viranomaisen tulee ryhtyä toimenpiteisiin sopimussakon perimiseksi. Sakko on 1,8 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%