Uutiset

Pirkanmaan kansanedustajat tukevat Tampereen Työväen Teatteria

Pirkanmaan kansanedustajat tukevat Tampereen Työväen Teatteria

Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat koonneet voimansa Tampereen Työväen Teatterin tueksi. Kansanedustajat edellyttävät, että 116-vuotiasta Tampereen Työväen Teatteria kohdellaan mahdollisessa valtionosuusuudistuksessa kansallisnäyttämönä siten, että sen nykyiset toimintaedellytykset turvataan. Työväen Teatterilla on ollut ainoa kansallisnäyttämön asema Helsingin ulkopuolella 70-luvulta saakka.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama esittävien taiteiden valtionosuustyöryhmä on esittänyt ministeri Terholle TTT:n rahoitukseen noin 2 miljoonan euron  leikkausta. Käytännössä leikkaus miltei puolittaisi teatterin toiminnot ja johtaisi mittaviin irtisanomisiin. Teatterin suuri näyttämö jouduttaisiin todennäköisimmin sulkemaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>