Pirkanmaan kansanedustajat tukevat Tampereen Työväen Teatteria

Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat koonneet voimansa Tampereen Työväen Teatterin tueksi. Kansanedustajat edellyttävät, että 116-vuotiasta Tampereen Työväen Teatteria kohdellaan mahdollisessa valtionosuusuudistuksessa kansallisnäyttämönä siten, että sen nykyiset toimintaedellytykset turvataan. Työväen Teatterilla on ollut ainoa kansallisnäyttämön asema Helsingin ulkopuolella 70-luvulta saakka.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama esittävien taiteiden valtionosuustyöryhmä on esittänyt ministeri Terholle TTT:n rahoitukseen noin 2 miljoonan euron  leikkausta. Käytännössä leikkaus miltei puolittaisi teatterin toiminnot ja johtaisi mittaviin irtisanomisiin. Teatterin suuri näyttämö jouduttaisiin todennäköisimmin sulkemaan.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>