Uutiset

Ylityökielto saattaa näkyä Nysse-liikenteessä puuttuvina yksittäisinä vuoroina

Ylityökielto saattaa näkyä Nysse-liikenteessä puuttuvina yksittäisinä vuoroina

Tampereen seudun joukkoliikenteessä saattaa jäädä yksittäisiä aikataulunmukaisia lähtöjä ajamatta Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenilleen asettaman ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi. Valtaosa Tampereen Kaupunkiliikenteen (TKL) kuljettajista on JHL:n jäseniä.

Kielto tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yllättäviä sairauspoissaoloja ei voida paikata ylitöillä. Vuoronvaihtokiellon vuoksi mahdollisuudet vaikuttaa siihen, mitkä lähdöt jäävät ajamatta, ovat rajalliset. Sairaustapauksissa tilanteet tulevat usein eteen yllättäen, jolloin ajamatta jäävät lähdöt saattavat selvitä vasta samana päivänä.

Tampereen Kaupunkiliikenne pahoittelee työtaistelutoimenpiteestä mahdollisesti matkustajille aiheutuvaa haittaa.

JHL ilmoitti torstaina kunta-alaa koskevasta ylityökiellosta, joka alkoi maanantaina 5.2.2018 klo 6.00. Kielto on voimassa toistaiseksi. Kiellon taustalla ovat meneillään olevat kunta-alan työehtosopimusneuvottelut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>