Vapriikki neljänneksi suosituin museo

Museoviraston julkaiseman kävijätilaston mukaan Museokeskus Vapriikki oli viime vuonna Suomen neljänneksi suosituin museo. Vapriikin edellä oli kolme pääkaupungin museota.

Valtakunnallisen tilaston kärkipaikalla jatkoi Ateneumin taidemuseo 440 834 kävijällä. Toisena oli Helsingin kaupunginmuseo 362 631 kävijällä ja kolmantena Nykytaiteen museo Kiasma 295 802 kävijällä. Vapriikissa vieraili vuonna 2017 206 171 kävijää, joka on samalla museon kävijäennätys.

Alustavien tietojen mukaan vuonna 2017 ammatillisesti hoidetuissa museoissa vierailtiin 7,1 miljoonaa kertaa, mikä on yli 400 000 käyntiä enemmän kuin edellisenä vuonna. Museokäynnit ovat jo pidemmän aikaa olleet kasvussa, mutta viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut jyrkkä nousu on poikkeuksellinen.

Kaiken kaikkiaan Museotilastossa on mukana 154 museota, jotka ylläpitävät yli 300 museokohdetta.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>