Uutiset

OP Tampere teki historiansa parhaimman tuloksen

OP Tampere teki historiansa parhaimman tuloksen

Tampereen Seudun Osuuspankin eli OP Tampereen pankkitoiminta kasvoi vuonna 2017 kokonaisuudessaan tavoitteensa mukaisesti markkinoita nopeammin.

OP Tampereen vuoden 2017 vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 5,4 prosenttia 36,2 miljoonaan euroon. Tulos on pankin historian paras. Kasvua oli erityisesti talletuksissa (7,9 %), palkkiotuotoissa (4,5 %) ja rahoitustoiminnassa (4,1 %).

– Asiakasliiketoimintamme 6,6 prosentin kasvu on hurja luku. Asiakasvaramme kasvoivat peräti 9 prosenttia. OP Tampere on vetovoimainen markkinajohtaja paitsi tuloksen myös asiakastyyty-väisyyden osalta, toteaa OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

Varallisuudenhoidon kehitys jatkui erittäin vahvana koko vuoden, mikä näkyi pankin hallinnoimien asiakasvarojen merkittävänä kasvuna. Sijoitussidonnaisten vakuutusten kasvu oli vuodessa 10,3 % ja rahastojen 12,1 %.

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden luottokanta kasvoi viime vuonna 7,1 %. Kasvun pääasiallisena lähteenä on edelleen asuntotuotannon ja taloyhtiöiden peruskorjausten rahoittaminen: niiden osalta luottokanta kasvoi viime vuonna jopa 12,3 %, joka on hieman enemmän kuin keskimäärin valtakunnallisesti.

OP Tampereen omistaja-asiakkaiden määrä ylitti 100 000 rajan joulukuussa 2017. Uusien asiakkuuksien määrän kasvu oli 2017 historiallisesti toiseksi suurin, noin 9000.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>