Uutiset

Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2017 Käymäläseura Huussi ry:lle

today12.2.2018

share close

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2017 Käymäläseura Huussi ry:lle pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä puhtaan veden, toimivan sanitaation ja kiertotalouden puolesta. Yhdistys on vuonna 2002 perustettu kansalaisjärjestö, jolla on noin 500 jäsentä. Yhdistyksen toimipaikka on Tampere, mutta toimialueena koko maailma.

– Yhdistyksen kunnianhimoinen visio on tehdä kuivakäymälöistä kestävän kehityksen keskeinen osa, jotta myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia puhtaasta vedestä ja terveellisestä ympäristöstä. Toiminta on ollut pitkäjänteistä, ja sitä on laajennettu kotimaan toiminnasta myös mm. Afrikan maihin, joissa sanitaatio on yksi keskeisimmistä arkipäivän haasteista. Tavoitteena on, että sanitaatio kaikkialla toteutetaan ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja kulttuurillisesti kestävästi ja että ravinnekierto toteutuu, toteaa palkintoraadin puheenjohtaja, tutkimusprofessori Tom Frisk Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Yhdistys on järjestämässä yhdessä korkeakoulujen kanssa kuudetta kansainvälistä Dry Toilet -konferenssia. Yhdistyksen virtsan lannoitekäytön puolesta tekemä työ Tampereella Hiedanrannassa on ollut rohkeaa ja innovatiivista ja saanut näkyvyyttä asialle myös valtakunnallisesti. Aiheeseen liittyvät kokeiluhankkeet ovat olleet merkittävä avaus kiertotalouden toteuttamisessa Pirkanmaalla.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%