Uutiset

Sademies ja Anna Karenina Tampereen Teatterin syksyssä

Sademies ja Anna Karenina Tampereen Teatterin syksyssä

Kuva: Harri Hinkka[/caption]

Tampereen Teatterissa nähdään syksyllä neljä ensi-iltaa. Päänäyttämöllä saa Suomen kantaesityksen Oscar-palkittuun elokuvaan pohjaava Sademies (Rain Man) sekä Leo Tolstoin intohimodraama Anna Karenina.

Frenckell-näyttämöllä nähdään syksyllä kotimaista draamaa. Anna-Elina Lyytikäisen käsikirjoittama ja ohjaama Sylityksin pureutuu lapsettomuuden teemoihin. Miika Nousiaisen romaanista Juurihoito tehty uusi näytelmäsovitus vie kadonneen isän jäljille.

Päänäyttämön syyskauden avaa Dan Gordonin käsikirjoittama Sademies (Rain Man), jonka Suomen kantaesitys on 7. syyskuuta. Oscar-palkittuun elokuvaan (v. 1988) pohjautuvan draamakomedian ohjaa Georg Malvius. Charlien roolissa nähdään Lari Halme ja hänen autistiveljeään Raymondia esittää Risto Korhonen. Muissa rooleissa ovat Matti Hakulinen, Arttu Ratinen, Anna Ackerman ja Petra Heinänen.

Leo Tolstoin intohimodraama Anna Karenina nähdään syksyllä ensi kertaa Tampereen Teatterissa. Helen Edmundsonin dramatisointiin pohjaava esitys saa ensi-iltansa 25. lokakuuta päänäyttämöllä. Näytelmän ohjaa Marika Vapaavuori ja Anna Kareninan roolissa nähdään Pia Piltz. Hänen miestään Kareninia näyttelee Turkka Mastomäki, Annan rakastettua kreivi Vronskia Marc Gassot ja Levinin roolissa nähdään Lari Halme. Muissa rooleissa ovat Pihla Pohjolainen, Eeva Hakulinen, Ville Majamaa, Risto Korhonen, Matti Hakulinen, Elina Rintala, Kirsimarja Järvinen, Elisa Piispanen, Martti Manninen, Miika Riekkinen ja Petra Porspakka.

Anna-Elina Lyytikäisen käsikirjoittama Sylityksin avaa Frenckell-näyttämön syyskauden 30. elokuuta. Rooleissa nähdään Eeva Hakulinen, Martti Manninen, Pia Piltz, Ville Majamaa, Elisa Piispanen, Kirsimarja Järvinen ja Elina Rintala. Anna-Elina Lyytikäinen vastaa myös ohjauksesta.

Mikko Kanninen sovittaa ja ohjaa Miika Nousiaisen Juurihoito-romaanista uuden näytelmäsovituksen. Sen kantaesitys on 12. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä. Rooleissa nähdään
Esa Latva-Äijö, Antti Tiensuu, Mari Turunen, Ritva Jalonen, Mari Posti ja Veera Tapanainen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>