Uutiset

Tampereen kaupunki luovutti Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeet Tampereen korkeakoulusäätiölle

Tampereen kaupunki luovutti Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeet Tampereen korkeakoulusäätiölle

Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow allekirjoittivat 15. helmikuuta 2018 sopimuksen, jolla kaupungin omistuksessa oleva Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n osakekanta luovutettiin Tampereen korkeakoulusäätiölle.

Tilintarkastusyhteisö KPMG on määritellyt Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n osakekannan arvoksi 60,608 miljoonaa euroa, josta kaupungin omistaman osakekannan arvo oli 52,728 miljoonaa euroa. Luovutuksen arvo kirjataan peruspääomaan.

Tehdyllä sopimuksella siirrettiin ammattikorkeakoulun omistajuuteen liittyvät vastuut Tampereen kaupungilta Tampereen korkeakoulusäätiölle. Lainsäätäjän tavoitteena on luoda korkeakoulukokonaisuus, joka mahdollistaa tavoitteellisen strategisen johtamisen.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>