Uutiset

Hiedanrannan historiallinen Jukola-talo kunnostetaan

today16.2.2018

share close

Tampereen Hiedanrannassa Lielahden kartanon läheisyydessä sijaitseva puutalo, Jukola, korjataan Euroopan sosiaalirahaston tuella kolmivuotisessa hankkeessa.

Historiallisesti arvokas Jukola on merkitty säilytettäväksi 2017 valmistuneessa alueen inventoinnissa. Jukolan korjaustöiden suunnittelu alkoi helmikuussa 2018. Alustavien suunnitelmien mukaan kunnostus on valmis syksyllä 2019, jonka jälkeen Jukolaa voidaan käyttää kokous- ja ryhmätyötiloina sekä infopisteenä. Myös viereisen puutalon kuntotutkimusta ja kunnostusta valmistellaan.

Jukola-talon korjaustyömaalla ohjataan noin 30 pitkään työttömänä ollutta työkokeilijaa tai kotoutujaa. Yritysyhteistyön avulla heille etsitään jatkopolkuja työelämään säilyttävän korjausrakentamisen alalle jo hankkeen aikana. Samalla laaditaan oppimateriaalia ja kerrotaan säilyttävästä korjausrakentamisesta. Hiedanrannassa järjestetään myös koulutustilaisuuksia ja työnäytöksiä, joissa esitellään säilyttävän korjausrakentamisen työtapoja. Talo korjataan säilyttävin menetelmin ja rakenteiden lisäksi halutaan säilyttää 1800-luvun lopun henki.

Arviolta 1890 valmistunut Jukola-talo on rakennettu alun perin kartanon palvelusväen käyttöön. Myöhemmin rakennus on palvellut tehtaan konttorina, virkailijoiden perheasuntona ja lopulta toimistona aina 2000-luvun alkupuolelle. Jukola on ollut tyhjillään ja kylmänä tehdastoiminnan päätyttyä vuonna 2008. Nimensä rakennus sai 1970-luvulla, jolloin konttorissa työskenteli seitsemän miesinsinööriä ja yksi nainen, ”seitsemän veljestä ja Venla”. Tampereen kaupunki osti Hiedanrannan alueen metsäteollisuusyhtiö M-Realilta vuonna 2014.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%