Uutiset

PAM julisti kaupan alalle ylityökiellon

today19.2.2018

share close

Palvelualojen ammattiliitto PAM julisti kaupan alalle ylityö- ja liukumien kerryttämiskiellon maanantaista 19.2.2018 klo 6.00 alkaen. PAM on ohjeistanut luottamusmiehiään valvomaan vuokratyöntekijöiden ja tarvittaessa työhön kutsuttavien työntekijöiden käyttöä sekä tarvittaessa puuttumaan niiden käyttöön.

Kaupan liitto muistuttaa, että olemassa olevat alihankinta- ja vuokratyösopimukset ja ulkopuolisen työvoiman käyttö voi jatkua sovitusti edellyttäen, ettei niitä käytetä kuitenkaan työtaistelutilanteesta syntyvän ylityötarpeen täyttämiseksi. Samoin ylitöiden tekeminen ja liukumien kerryttäminen ovat edelleen työntekijän oman suostumuksen varassa PAMin kiellosta huolimatta.

Kaupan liitto ja PAM ovat neuvotelleet 11.1.2018 alkaen kaupan alan työntekijöiden työehtosopimuksesta seuraavalle kahdelle vuodelle. Neuvottelut katkesivat perjantaina 16.2. Kiteytetysti neuvottelut kariutuivat erimielisyyteen palkankorotuksen suuruudesta.

Kaupan liitto on valmis maksamaan yleisen linjan mukaisen palkankorotuksen eli saman verran kuin muissakin jo syntyneissä yksityisen sektorin työehtosopimusratkaisuissa on maksettu. PAM kuitenkin vaatii yleisen linjan ylittävää palkankorotusta.

Kaupan liiton näkemyksen mukaan on selvää, että palkkaratkaisussa ei voida ylittää viennin ratkaisua.

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%