Uutiset

Pirkanmaa vahvistaa kiertotaloutta biopohjaisilla älykkäillä ratkaisuilla

today19.2.2018

share close

Kiertotalouden vahvistaminen nähdään Pirkanmaalla tärkeänä kehittämisen kohteena. Huhtikuussa käynnistyy TTY-säätiön hanke, jossa maakuntaan luodaan yhteistyöllä yritysten kanssa kiertotalouden biopohjaisia älykkäitä tuote- ja palvelukonsepteja ja niitä myös pilotoidaan yrityksissä.

Pirkanmaan maakuntahallitus suuntasi Biopohjaiset älykkäät ratkaisut -yhteistyöalusta kiertotalouden alueellisena vahvistajana -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahoitusta ja valtion rahaa yhteensä 261 633 euroa. Hankkeen jatkorahoitukseen varaudutaan myös vuosille 2019-2020.

Hankkeella edistetään osaltaan uusiutuvien raaka-aineiden sekä materiaalien käyttöä ja vähähiilisyyttä. Poikkitieteellistä osaamista yhdistetään modernista elektroniikasta, materiaali- ja pakkaustekniikasta, nano- ja biomateriaaleista, prosessikemiasta sekä arvontuotosta kiertotaloudessa.

Maakuntastrategiassa tavoitteena on uusien monialaisen tutkimuksen, koulutuksen ja yritystoiminnan keskittymien synnyttäminen sekä panostaminen ympäristöosaamisen ja -teknologioiden kehittämiseen niin että niistä muodostuu selkeä kilpailuetu maakunnalle. Hanke tukee näitä tavoitteita.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%