Uutiset

Pirkanmaa vahvistaa kiertotaloutta biopohjaisilla älykkäillä ratkaisuilla

Pirkanmaa vahvistaa kiertotaloutta biopohjaisilla älykkäillä ratkaisuilla

Kiertotalouden vahvistaminen nähdään Pirkanmaalla tärkeänä kehittämisen kohteena. Huhtikuussa käynnistyy TTY-säätiön hanke, jossa maakuntaan luodaan yhteistyöllä yritysten kanssa kiertotalouden biopohjaisia älykkäitä tuote- ja palvelukonsepteja ja niitä myös pilotoidaan yrityksissä.

Pirkanmaan maakuntahallitus suuntasi Biopohjaiset älykkäät ratkaisut -yhteistyöalusta kiertotalouden alueellisena vahvistajana -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahoitusta ja valtion rahaa yhteensä 261 633 euroa. Hankkeen jatkorahoitukseen varaudutaan myös vuosille 2019-2020.

Hankkeella edistetään osaltaan uusiutuvien raaka-aineiden sekä materiaalien käyttöä ja vähähiilisyyttä. Poikkitieteellistä osaamista yhdistetään modernista elektroniikasta, materiaali- ja pakkaustekniikasta, nano- ja biomateriaaleista, prosessikemiasta sekä arvontuotosta kiertotaloudessa.

Maakuntastrategiassa tavoitteena on uusien monialaisen tutkimuksen, koulutuksen ja yritystoiminnan keskittymien synnyttäminen sekä panostaminen ympäristöosaamisen ja -teknologioiden kehittämiseen niin että niistä muodostuu selkeä kilpailuetu maakunnalle. Hanke tukee näitä tavoitteita.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>