Uutiset

Robotiikkafoorumi saapuu Tampere-taloon maaliskuussa

Robotiikkafoorumi saapuu Tampere-taloon maaliskuussa

Tampere-talossa järjestetään 13.-15.3. European Robotick Forum eli ERF. ERF-konferenssisarja on robotiikka-alan suurin ammattilaisten, tutkijoiden ja yritysten vuosittainen kohtaamispaikka Euroopassa.

Alalle tärkeän konferenssin saapuminen Tampereelle antaa mahdollisuuden markkinoida paikallista osaamista ja luoda tärkeitä yhteistyösuhteita.

- Tampereen teknillisen yliopiston materiaalia käsittelevien, liikkuvien, lentävien ja uivien robottien tutkimus ja opetus laajuudessaan on Suomen merkittävin, toteaa Tampereen teknillisen yliopiston professori Minna Lanz kone- ja tuotantotekniikan laboratoriosta. TTY aloitti uuden robotiikan pääainekokonaisuuden 2017–2018.

Tilaisuus kiertää eri Euroopan maissa vuosittain, nyt on Suomen ja erityisesti Tampereen vuoro loistaa.
ERF on kasvanut tällä vuosikymmenellä jo tuhannen osallistujan kokoluokkaan.

Foorumissa käsitellään kolmen päivän aikana ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja teknisiä robotiikkaan liittyviä teemoja, joista päällimmäisiä ovat juuri nyt ihmisen ja robotin välisen yhteistyön turvallisuus ja robotiikan mahdollisuudet uudistaa teollisuuden tuotantokykyä ja erilaisia palvelutehtäviä.

Tilaisuuteen osallistuu laajasti myös EU:n virkamiehistöä. ERF-konferenssisarjaa hallinnoi Belgiasta käsin euRobotics -yhteisö.
Teknisten tieteiden tiedekunnan dekaani Pauli Kuosmanen toteaa robotiikan kehityksen olevan yhteiskuntaamme suuresti muokkaava muutosvoima.

- Haluamme vahvan tutkimuksen ja opetuksen kautta olla edelläkävijöitä robotiikassa, tärkeän konferenssin saaminen Tampereelle on meille merkittävä mahdollisuus markkinoida osaamistamme ja luoda elintärkeitä yhteistyösuhteita. Tutkimustulokset eivät hyödytä kuin tekijäänsä väitöskirjojen ja julkaisujen muodossa, jos niitä ei siirretä elinkeinoelämän käyttöön. Tämä on tiedekuntamme missio ja ERF 2018 on mission toteuttamisessa erittäin tärkeä tapaaminen. Toivon Tampere-talon täyttyvän alan toimijoista, eikä vain tutkijoista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>