Uutiset

Ilmatieteen laitos: Tiistaista tulossa talven kylmin päivä

Ilmatieteen laitos: Tiistaista tulossa talven kylmin päivä

Tiistaista on tulossa pakkasen purevuudelta Suomen talven kylmin päivä, ennustetaan Ilmatieteen laitoksella. Koillistuuli terävöittää Siperiasta saapuvan kylmän ilman hyytävimmilleen aamulla ja aamupäivällä.

– Pelkillä pakkasasteilla mitaten pakkanen kiristyy vielä kovemmaksi keskiviikkona. Silloin tuuli on kuitenkin jo laantunut, ja kevätaurinko pääsee lämmittämään päivällä. Sikäli voi sanoa, että kaikkein kylmintä on tiistaina, vertasi päivystävä meteorologi Jari Tuovinen STT:lle.

Tiistaina pakkanen vastaa hänen mukaansa Etelä-Suomessakin purevuudeltaan ainakin 20:tä, ehkä jopa 30:tä pakkasastetta. Mittarien elohopea puolestaan putoaa keskiviikkona Etelä-Suomessa noin 25 miinusasteeseen.

Pakkasen kanssa ei ole leikkimistä: maanantai-illasta keskiviikkoaamuun pakkanen voi aiheuttaa terveysongelmia riskiryhmille.

– Viiltävimmän kylmät olot koetaan Savo-Karjalassa eli Pohjois- ja Etelä-Karjalassa sekä Etelä-Savossa.

Suomi silti säästyy meteorologi Tuovisen mukaan Siperian rajuimmilta hönkäilyiltä. Tiistaina tuulee onneksi koillisesta, itätuuli iskisi lähi-Venäjällä nyt koetut 40 asteen pakkaset suoraan Suomeen.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>