Uutiset

Tampere lisättiin Tuomioistuinviraston mahdollisten sijaintipaikkojen listalle

Tampere lisättiin Tuomioistuinviraston mahdollisten sijaintipaikkojen listalle

Alueellistamisen koordinaatioryhmä ei pudottanut yhtään paikkakuntaa pois Tuomioistuinviraston mahdollisten sijaintipaikkojen listalta. Oikeusministeriö antoi koordinaatioryhmälle sijoittumisselvitykseen valittaviksi paikkakunniksi Rovaniemen, Vaasan, Joensuun ja Kouvolan sekä pääkaupunkiseudulta Helsingin, Espoon ja Vantaan.

Koordinaatioryhmä puolsi Rovaniemen, Vaasan, Joensuun ja Kouvolan valintaa sekä pyysi oikeusministeriötä harkitsemaan Tampereen lisäämistä sijoittumisselvitykseen. Tamperetta sijoituspaikkakunnaksi ovat ehdottaneet perustellusti sekä Pirkanmaan liitto ja Tampereen kaupunki yhteisessä kannanotossaan että Pirkanmaan käräjäoikeus.

Pääkaupunkiseudun vaihtoehtoihin ryhmä ei ottanut kantaa, sillä alueellistamisasetus edellyttää vain, että mukana vertailussa on ainakin kaksi pääkaupunkiseudun ulkopuolista paikkakuntaa.

Perusteilla olevan Tuomioistuinviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa. Virasto huolehtisi muun muassa oikeuslaitoksen talousarviovalmistelusta, toimitilahallinnosta ja tietojärjestelmistä.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>