Uutiset

Kangasalan terveyskeskussairaala muuttui kaupunginsairaalaksi

Kangasalan terveyskeskussairaala muuttui kaupunginsairaalaksi

Kangasalan terveyskeskussairaalan nimi on muutettu tänään 1.3.2018 kaupunginsairaalaksi.

Kangasala otti kaupunki-nimityksen käyttöön 1.1.2018 alkaen valtuuston päätöksen perusteella. Kaupunki-nimityksen käyttöönottoon liittyen terveyskeskussairaalan henkilökunta teki esityksen, että terveyskeskussairaalan nimi muutettaisiin kaupunginsairaalaksi.

Perinteisesti kaupungin sairaalapalveluja tuottavia yksiköitä on kutsuttu kaupunginsairaaloiksi. Nimi kuvaa paremmin myös nykyisen terveyskeskussairaalan muuttunutta toimintaa. Terveyskeskussairaalaan siirrytään aikaisempaa varhaisemmin jatkohoitoon erikoissairaanhoidosta. Potilaiden tilanne edellyttää vielä vaativaa ja monipuolista sairaanhoidollista osaamista. Hoitojaksot terveyskeskuksessa ovat lyhyitä ja osasto onkin luonteeltaan enemmän akuuttia sairaalahoitoa antava yksikkö. Lisäksi osaston toiminnan luonteeseen kuuluu aktiivinen kuntouttaminen, jotta potilaat kotiutuisivat mahdollisimman nopeasti.

Sosiaali- ja terveysjohtaja on päätöksellään 22.2.2018 § 14 päättänyt, että terveyskeskussairaalan nimi muutetaan 1.3.2018 alkaen kaupunginsairaalaksi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>