Uutiset

Poliisi tutkii laitonta asekauppaa

today2.3.2018

share close

Sisä-Suomen poliisi on selvittänyt laitonta asekauppaa, jossa Itäsuomalaisen asekauppiaan tiedoilla on tilattu luvanvaraisia aseita toisilta aseliikkeiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan rikolliset ovat saaneet hankittua yli 10 asetta tällä tavalla.

Tekotapana on ollut, että vilpillinen aseen ostaja on saanut tietoonsa aseliikkeen yrittäjän nimen, LY –tunnuksen ja asealan elinkeinoluvan numeron, joita hyväksikäyttäen on erehdytetty myyjää lähettämään ase ostajalle. Samankaltaisia rikoksia on tutkittavana muissakin poliisilaitoksissa.

Poliisi muistuttaa, että kun luvanvaraista asetta myydään toiselle elinkeinonharjoittajalle, tulee myyjän varmistua ostajan asealan elinkeinoluvasta ja aseenkäsittelyluvasta. Tämä koskee myös yksityistä henkilöä myytäessä luvanvaraista asetta elinkeinonharjoittajalle.

Myytäessä luvanvaraista asetta yksityishenkilölle, tulee ostajalla olla voimassa oleva aseen hankkimislupa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%