Uutiset

Poliisi tutkii laitonta asekauppaa

Poliisi tutkii laitonta asekauppaa

Sisä-Suomen poliisi on selvittänyt laitonta asekauppaa, jossa Itäsuomalaisen asekauppiaan tiedoilla on tilattu luvanvaraisia aseita toisilta aseliikkeiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan rikolliset ovat saaneet hankittua yli 10 asetta tällä tavalla.

Tekotapana on ollut, että vilpillinen aseen ostaja on saanut tietoonsa aseliikkeen yrittäjän nimen, LY –tunnuksen ja asealan elinkeinoluvan numeron, joita hyväksikäyttäen on erehdytetty myyjää lähettämään ase ostajalle. Samankaltaisia rikoksia on tutkittavana muissakin poliisilaitoksissa.

Poliisi muistuttaa, että kun luvanvaraista asetta myydään toiselle elinkeinonharjoittajalle, tulee myyjän varmistua ostajan asealan elinkeinoluvasta ja aseenkäsittelyluvasta. Tämä koskee myös yksityistä henkilöä myytäessä luvanvaraista asetta elinkeinonharjoittajalle.

Myytäessä luvanvaraista asetta yksityishenkilölle, tulee ostajalla olla voimassa oleva aseen hankkimislupa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>