Uutiset

Vapriikki museo suosituin museokorttikohde Pirkanmaalla

Vapriikki museo suosituin museokorttikohde Pirkanmaalla

Museoissa vierailtiin vuonna 2017 ennätykselliset 7,1 miljoonaa kertaa.  Museokortilla tehtiin yhteensä lähes miljoona museokäyntiä. Kasvua edeltäneeseen vuoteen oli lähes puoli miljoonaa käyntiä. Museoiden kiinnostavat sisällöt ja valtakunnallinen Museokortti vaikuttivat myönteisesti museoiden kävijämääriin.

Valtakunnallisella Museokortilla tehtiin vuonna 2017 yhteensä lähes miljoona museokäyntiä. Luku on noin puolet enemmän kuin edellisvuonna. Korttia käytettiin eniten pääkaupunkiseudulla ja Tampereella sijaitsevissa kohteissa.

Suosituimpia kohteita olivat pääkaupunkiseudun suuret museot Ateneum, HAM Helsingin taidemuseo, Helsingon Taidehalli, Kiasma ja Kansallismuseo. Kymmenen suosituimman joukkoon pääsi myös Espoon Näyttelykeskus WeeGee sekä Vapriikki ja Sara Hildénin taidemuseo Tampereelta.

Pirkanmaalla suosituimmat museokorttikohteet olivat Museokeskus Vapriikki, Sara Hildénin taidemuseo sekä Tampereen taidemuseo - Pirkanmaan aluetaidemuseo.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>