Uutiset

Yliopistoalan työkiistassa odotetaan vastausta sovintoehdotukseen

Yliopistoalan työkiistassa odotetaan vastausta sovintoehdotukseen

Yliopistoalan työriidassa osapuolet vastaavat iltapäivällä maanantaina annettuun sovintoehdotukseen. Yliopistoja uhkaa huomenna lakko, joka koskisi mm. Tampereen yliopistoa ja TTY:tä. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto on ilmoittautunut tukijoukkoihin ja pysäyttää tukilakolla Kouvolan ratapihan toiminnan ja Hamina-Kotkan sataman ratapihojen junaliikenteen, jos sopua ei synny. Työkiistassa suurin erimielisyys on yliopistoväen palkoista.

Yksityinen sosiaaliala on päässyt puolestaan sopuun. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät ja suunnitellut lakot peruuntuvat. Muun muassa palkankorotuksia sisältävä sopimuskausi kestää maaliskuun 2020 loppuun asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>