Uutiset

Yliopistoalan työkiistassa odotetaan vastausta sovintoehdotukseen

Yliopistoalan työkiistassa odotetaan vastausta sovintoehdotukseen

Yliopistoalan työriidassa osapuolet vastaavat iltapäivällä maanantaina annettuun sovintoehdotukseen. Yliopistoja uhkaa huomenna lakko, joka koskisi mm. Tampereen yliopistoa ja TTY:tä. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto on ilmoittautunut tukijoukkoihin ja pysäyttää tukilakolla Kouvolan ratapihan toiminnan ja Hamina-Kotkan sataman ratapihojen junaliikenteen, jos sopua ei synny. Työkiistassa suurin erimielisyys on yliopistoväen palkoista.

Yksityinen sosiaaliala on päässyt puolestaan sopuun. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät ja suunnitellut lakot peruuntuvat. Muun muassa palkankorotuksia sisältävä sopimuskausi kestää maaliskuun 2020 loppuun asti.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>