Uutiset

Poliisi tutkii Keuruulla törkeää ampuma-aserikosta

Poliisi tutkii Keuruulla törkeää ampuma-aserikosta

Keuruun poliisia on alkuvuonna työllistänyt törkeä ampuma-aserikoksen tutkinta. Tutkinta sai alkunsa kun Keski-Suomessa asuvalta mieshenkilöltä peruttiin aseluvat tämän syyllistyttyä törkeään rattijuopumukseen.

Poliisin noutaessa aseita mieshenkilö ei luovuttanut omistamiaan aseitaan, jolloin tämä syyllistyi ampuma-aserikokseen. Teko täyttää törkeän tekomuodon, sillä miehellä oli luvat kolmeen kivääriin, pienoiskivääriin, yhdistelmäaseen, neljään haulikkoon, pistooliin, kolmeen pienoispistooliin ja kahteen mustaruutiaseeseen.

Esitutkinnassa on suoritettu useita kiinniottoja ja kotietsintöjä aseiden löytämiseksi. Tänään, Kuopiossa, suoritetussa kotietsinnässä löydettiin seitsemän pitkäpiippuista asetta ja kolme käsiasetta. Aiemmin yhdellä kotietsinnällä takavarikoitiin luvaton itsetehty cal. 22 käsiase. Kyseinen cal. 22 käsiase ei ollut alkuperäisten etsittävien aseiden listalla.

Keski-Suomessa asuva mieshenkilö vangittiin todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä 7.3.2018 Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Asiaan liittyvä, Kuopiossa asuva, mieshenkilö otettiin rikoksesta epäiltynä kiinni 7.3.2018 ja on tällä hetkellä pidätettynä.

Muut rikoksesta epäillyt henkilöt on vapautettu heihin kohdistuneiden esitutkintatoimenpiteiden jälkeen.

Asiassa tulee nostaa syyte 9.4.2018 mennessä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>