Uutiset

Uusi syömishäiriöyksikkö Tampereelle

Uusi syömishäiriöyksikkö Tampereelle

Tampereen kaupunki on perustanut uuden syömishäiriöyksikön, jossa tarjotaan hoitoa syömishäiriötä sairastaville aikuisille. Yksikkö on merkittävä parannus syömishäiriötä sairastavien hoitoon, sillä se kokoaa aiemmin hajallaan olleen hoidon ja ammattilaiset saman katon alle.

Yksikössä tulee työskentelemään muun muassa psykiatri, somaattisesta seurannasta vastaava yleislääkäri, ravitsemusterapeutti, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, mielenterveyshoitaja, sairaanhoitajia sekä fysioterapeutteja. Hoidon apuna käytetään myös kokemusasiantuntijoita.

Yksikköön tullaan lääkärin lähetteellä. Siellä hoidetaan esimerkiksi anoreksiasta, bulimiasta, ahmintahäiriöstä (BED) ja muista häiriintyneestä syömiskäyttäytymisestä kärsiviä, 18 vuotta täyttäneitä potilaita, joiden koti- tai opiskelupaikkakunta on Tampere, Pirkkala, Orivesi tai Vesilahti. Myöhemmin toimintaa on tarkoitus laajentaa nuorempiin potilaisiin sekä Tampereen ympäryskuntiin.

Syömishäiriöyksikkö tarjoaa ainoastaan avohoitoa. Yksikön poliklinikkatoiminta käynnistyi maaliskuussa. Alkukesästä on saatavilla myös ryhmämuotoisia hoitoja ja syksyllä polikliinisen hoidon tueksi ryhdytään tarjoamaan tehostettua, päiväosastomaista avohoitoa. Vakavaa syömishäiriötä sairastavien sairaalahoito toteutetaan jatkossakin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Aluksi yksikkö toimii Sarviksen psykiatrian tiloissa Hatanpäällä. Kesällä yksikkö siirtyy Hatanpään puistosairaalan tiloihin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>