Uutiset

Vuorekseen uuden ajan jäteasema

today13.3.2018

share close

Pirkanmaan Jätehuolto rakentaa uuden jäteaseman Vuorekseen. Asema aukeaa keväällä 2019.

Myös tapa asioida jäteasemalla uudistuu. Vuoreksen jäteasema toimii itsepalveluperiaatteella varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Uudistuksen mahdollistaa digitalisaatio ja sähköinen asiointi. Asiakas rekisteröityy käyttäjäksi kännykkäsovelluksella, jolla saa portit ja ovet auki, ja jolla voi maksaa maksulliset jätteet.

– Vuoreksen jäteasema edustaa modernia infrarakentamista ja puuarkkitehtuuria. Suunnittelussa on otettu myös ympäristönäkökohdat entistä tarkemmin huomioon. Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa ja jäteasema on energiaomavarainen. Hulevesiä tarkkaillaan jatkuvasti ja ne käsitellään asianmukaisesti, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Jäteaseman rakentaa rakennusliike J. Malm Kangasalta. Jäteasema tulee palvelemaan Vuoreksen lisäksi mm. Hervannan, Ruskontien eteläpuolisten alueiden ja pohjoisen Lempäälän asukkaita. Näillä alueilla asuu nykyisin noin 50 000 asukasta ja tulevaisuudessa noin 70 000 asukasta.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 20 jäteasemaa alueellaan. Asemilla käy vuosittain yli 120 000 asiakasta. Kaikilla jäteasemilla otetaan maksutta vastaan kodin vaaralliset jätteet, materiaalina hyödynnettävät jätteet (metallit, paperit, kartongit, lasipakkaukset) sekä sähkölaitteet. Puu- ja sekajätteen vastaanotosta menee maksu.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%