Uutiset

Kadunvarsipysäköinti suunnitellaan maksulliseksi Amurissa ja Pyynikillä

today15.3.2018

share close

Tampereella Amurin länsiosaan ja Pyynikille suunnitellaan asukas- ja yrityspysäköintitunnusten käyttöönottoa kadunvarsipysäköintiin. Pysäköintitunnusten käyttöönotosta päätetään yhdyskuntalautakunnassa keväällä 2018.

Alustavan suunnitelman mukaan pysäköintiä katujen varsilla ja toreilla rajoitetaan arkisin kello 8–18 ja lauantaisin kello 8–16. Pyynikintorilla, Heinätorilla ja Pyynikin uimahallin läheisyydessä pysäköinti muuttuisi maksulliseksi, ja muualla pysäköintipaikat olisivat aikarajoitteisia kiekkopaikkoja.

Pysäköintimaksu tai pysäköintikiekon käyttövelvollisuus ei koskisi asukas- tai yrityspysäköintitunnuksen hankkineita. Muina aikoina pysäköinti on jatkossakin vapaata.

Tampereella on tällä hetkellä asukas- ja yrityspysäköintialueita Juhannuskylässä, Tammelassa, Amurissa, Kaakinmaalla, Puuvillatehtaankadulla, Pyynikintorilla, Onkiniemessä, Armonkalliolla ja Kalevassa.

Asukas- ja yrityspysäköintialueella asuvat henkilöt ja toimivat yritykset ja yhteisöt voivat lunastaa käyttöönsä maksullisen pysäköintiluvan, joka oikeuttaa pysäköimään asukas- ja yrityspysäköintiin merkityille paikoille ilman aikarajoitusta tai erillistä maksua. Asukaspysäköintiluvan voi lunastaa 1-12 kuukaudeksi kerrallaan ja yrityspysäköintiluvan 12 kuukaudeksi kerrallaan. Asukaspysäköintilupa maksaa 186 € vuodessa tai 17,98 € kuukaudessa ja yrityspysäköintilupa 434 € vuodessa.

Asukkaat ja alueella pysäköivät voivat kertoa kokemuksistaan pysäköinnin nykytilasta ja kommentoida alustavaa pysäköintisuunnitelmaa verkossa. Kysely on avoinna 15.3.–4.4. 2018.

Kysely ja tietoa asukas- ja yrityspysäköinnistä löytyy sivulta www.tampere.fi/asukasjayrityspysakointi.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%